CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA op de bres voor studentenhuisvesting

De Minister moet zijn verantwoordelijkheid nemen in zijn bijdrage bij het opplossen van de studentenhuisvestingsproblematiek. Het CDA zal in de Tweede Kamer de minister van VROM door middel van een motie dwingen om zich nadrukkelijker te bemoeien met het oplossen van de problemen die spelen op het gebied van de studentenhuisvesting.

Bij de discussie over het tekort aan studentenhuisvesting en vooral de wijze waarop dit moet worden opgelost, oktober jl., bleek dat de minister er feitelijk van uit gaat dat de andere partijen, universiteiten en hoge scholen, corporaties en gemeenten het probleem zullen oplossen. Dit kwam in zijn beantwoording tijdens de begroting VROM ook weer duidelijk naar voren. 'We kunnen en mogen het als Kamer niet accepteren dat de Minister de verantwoordelijkheid die het Rijk heeft in deze problematiek, niet neemt', aldus woordvoerder van Bochhove.

In de motie pleit het CDA voor een aanpassing in de Huursubsidiewet, zodat dat studenten en jongeren huursubsidie kunnen ontvangen voor bewoning van onzelfstandige woonruimte in specifiek daartoe aangewezen panden en complexen.

'De minister komt niet verder dan het uitspreken van zijn vertrouwen dat andere partijen het probleem adequaat zullen oplossen. Dat is voor het CDA niet genoeg. De minister moet gewoon concreet zijn bijdrage leveren en van daaruit de andere partijen stimuleren tot hun deel.'

Woordvoerder: Bas Jan van Bochove

Voor verdere informatie: Jaap Stuurwold 0651742980

18 nov 02 13:20