Politie Zaanstreek-waterland

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-181102

02:40 16-NOV-02
ZAANDIJK, LINDENLAAN
19:30-20:45 16-NOV-02
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
03:30 17-NOV-02
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Vier drankrijders
Tijdens meerdere alcoholcontroles in de Zaanstreek werden afgelopen weekend vier bestuurders aangehouden. Op de Lindelaan in Zaandijk werd zaterdagochtend omstreeks drie uur een 48-jarige man uit Purmerend betrapt op het rijden onder invloed. De man had een alcoholgehalte van 350 ug/l. De automobilist was een half jaar geleden ook al met de politie in aanraking geweest in verband met het rijden onder invloed. Daarvoor had hij de "educatieve maatregel alcohol" gevolgd. Zaterdagavond werden op de Vincent van Goghweg in Zaandam twee bestuurders mee naar het politiebureau genomen. Een 41-jarige man uit Wormer en een 55-jarige man uit Zaandam bleken beide de alcohollimiet te hebben overschreden. De bestuurder uit Wormer had het hoogste alcoholgehalte (470 ug/l). Beide kregen een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van respectievelijk vier en één uur. Ten slotte liep zondagochtend nog een 31-jarige automobilist uit Beverwijk tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole in Assendelft. De bestuurder had bijna twee keer zoveel drank op (425 ug/l) als is toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal. De man was eerder dit jaar ook al een keer aangehouden voor het rijden onder invloed.


**

16/17-NOV-02
PURMEREND, MEERDERE LOCATIES
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Tweede keer dronken achter het stuur
Afgelopen weekend werden op meerdere plaatsen in Waterland alcoholcontroles gehouden. Vijf bestuurders bleken onder invloed te zijn. Een van hen, een 45-jarige man uit Hensbroek raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij op het Looiersplein in Purmerend door de mand was gevallen. De man had een alcoholgehalte van maar liefst 570 ug/l oftewel 1,3 promille. Zaterdagochtend, om drie uur, werd op de Van IJsendijkstraat een tweede rijbewijs ingevorderd. Een 41-jarige automobilist uit Oostzaan had veel teveel alcohol in zijn bloed (615 ug/l). En in de nacht van zaterdag op zondag werd op de N247 in Broek in Waterland een derde rijbewijs ingevorderd. Een 55-jarige man uit Ilpendam had ook veel te veel gedronken (590 ug/l). Voor de 55-jarige bestuurder was het overigens de tweede keer binnen drie jaar dat hij op het rijden onder invloed werd betrapt. Zondagavond tussen half zeven en half acht vond voor de tweede keer een alcoholcontrole plaats op de N247 in Broek in Waterland. Dit keer namen medewerkers van het Verkeershandhavingsteam bij ruim zestig bestuurders een blaastest af. Een 51-jarige bestuurder werd een dag voor zijn verjaardag verrast door de alcoholcontrole. De

blaastest op straat wees uit dat de man teveel gedronken had en op het politiebureau bleek het precieze alcoholgehalte 335 ug/l te bedragen. Goed voor een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal.


**

19:54 17-NOV-02
loc.: PURMEREND, ZWANEBLOEM
Diefstal snorfiets
Tussen 19.00 uur en 19.40 uur werd een olijfgroene Vespa Ciao weggenomen. Het verzekeringsplaatje is XQJ-486-02.


**

21:36 17-NOV-02
loc.: BROEK IN WATERLAND, HELLINGWEG
Auto weg na inbraak
Afgelopen weekeinde werden bij een inbraak in een woning autosleutels weggenomen en vervolgens ook de auto. Het betreft een grijze Audi S8 met het kenteken 48-GK-JL.


**

00:06 18-NOV-02
loc.: VOLENDAM, W J TUIJNSTRAAT
Brievenbus opgeblazen
Middels een explosief of een groot stuk vuurwerk werd tussen 20.00 uur en 00.30 uur een brievenbus van een woning opgeblazen. Door de klap werd de deur geopend. Men heeft vervolgens de woning betreden en doorzocht. Er werd niets weggenomen.


**

02:43 18-NOV-02
loc.: VOLENDAM, HAVEN
Dronken man valt in water
Een 28-jarige Canadees gedroeg zich nogal vervelend in een café. Op een gegeven moment werd hij door een aantal personen naar zijn boot gebracht. Hij wilde dat de mensen bij hem aan boord nog wat dronken, maar daar hadden zij geen zin in en verlieten de boot. De man liep achter hen aan en raakte vervolgens tussen wal en schip te water. Een van de anderen sprong hem achterna. Met behulp van de brandweer is de Canadees op de kant gehaald. De ander klom zelf uit het water. De Canadees werd in onderkoelde toestand per ambulance naar het Waterlandziekenhuis overgebracht en na behandeling in verband met zijn recalcitrante en dronken gedrag overgebracht naar het bureau aan de Waterlandlaan en daar ter ontnuchtering ingesloten.


**

13:35 18-NOV-02
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Beroving van telefoon

Een 15-jarige jongen uit Koog aan de Zaan fietste zondagmorgen rond 03.30 uur ter hoogte van de Verkadefabriek met twee vrienden toen een auto hen voorbijreed. De auto stopte 15 meter verderop, reed achteruit en stopte weer. De bestuurder stapte uit, kwam op het groepje aflopen en sloeg een van de jongens. Daarop kreeg ook aangever een klap in het gezicht en moest hij zijn telefoon afgeven. Omdat hij bang was voor nog meer klappen heeft hij dat gedaan. Hierna stapte de man weer in zijn auto en reed weg. De aangever is er redelijk zeker van dat het een grijze Volkswagen Polo betreft.


**

14:11 18-NOV-02
loc.: EDAM, GEVANGENPOORTSTEEG
Motor weg
Tussen 23.30 uur en 11.00 werd een afgesloten motorfiets, Aprilia, type Leonardo 125, kleur zwart, weggenomen vanaf de openbare weg. Het kenteken van de motor is MY-02-FN. Ook de helm, die met een hangslot aan de motor was bevestigd, is verdwenen.


**