Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Eerste jaar Datastream 7i: 212 klanten en 122 locaties live

Brede internationale acceptatie voor Datastream s weboplossing bedrijfsmiddelenbeheer

ROTTERDAM / GREENVILLE, S.C., 18 november 2002 Sinds de introductie in oktober 2001 hebben wereldwijd 212 klanten gekozen voor Datastream 7i, de weboplossing voor bedrijfsmiddelenbeheer van Datastream Systems, Inc. (Nasdaq: DSTM). Daarnaast hebben momenteel 122 klantenlocaties dit pakket in gebruik.

Implementaties zijn de belangrijkste graadmeter voor succes na de introductie van een nieuw softwareproduct en vooral als dit gebeurt in een nieuwe productcategorie, Enterprise Asset Management (EAM bedrijfsmiddelenbeheer) voor toepassing op internet , zegt Bob Swart, Country Manager van Datastream Benelux. De concurrentie in grootschalige EAM-toepassingen is verschoven van client/server installaties op één locatie naar organisatiebrede web-implementaties. Datastream 7i heeft bewezen dat het uitstekend aansluit op de behoeften van deze grote ondernemingen. Daarom hebben meer klanten voor ons gekozen dan voor andere bedrijven die een soortgelijk product aanbieden.

In de Benelux zijn inmiddels vijf klanten op zes locaties live met Datastream 7i. Daarnaast zijn er in deze regio vijf 7i-projecten in uitvoering, waarbij elf locaties betrokken zijn. In juni 2002 was aardappelverwerkingsbedrijf Aviko het eerste Nederlandse bedrijf dat live ging met Datastream 7i. Grote internationale ondernemingen die voor deze oplossing hebben gekozen, zijn onder andere GlaxoSmithKline, Pfizer, Pepsi en Sodiaal Yoplait. Datastream heeft onlangs ook een overeenkomst gesloten met GE Fanuc Automation North America, een dochterbedrijf van GE Industrial Systems. Hierin is afgesproken dat GE Fanuc wereldwijd Datastream 7i en iProcure, Datastream s industriële inkoopnetwerk, aanbiedt als exclusieve asset management component voor GE Fanuc s gezamenlijke productieoplossingen.

De afgelopen twaalf maanden hebben aangetoond dat Datastream 7i een krachtige combinatie van bewezen technologie en brede functionaliteit biedt. Het product is daardoor meteen inzetbaar en robuust genoeg voor de meest veeleisende klantbehoeften , zegt Larry Blackwell, CEO van Datastream Systems. In diverse sectoren hebben bedrijven enthousiast gereageerd op Datastream 7i. Dit heeft geleid tot 7 contracten in de overheidssector, 14 in voedingsmiddelen en dranken, 16 in farmacie, 19 in de nutssector, 22 in transport, 25 in olie en gas en 33 in facilitair beheer. De komende tijd willen wij onze positie in deze markten versterken, onder andere door nieuwe technische ontwikkelingen te introduceren, vooral op het gebied van webdiensten. De mogelijkheden van Datastream 7i en de waarde voor de klant nemen daardoor verder toe , aldus Blackwell.

Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert wereldwijd enterprise asset management (EAM) software, oplossingen voor geautomatiseerde inkoop en ondersteunende diensten aan organisaties, waaronder meer dan 60 procent van de Fortune 500 bedrijven. Klanten kiezen Datastream s producten en diensten om hun operationele kosten te verlagen en de productiviteit te verbeteren door een beter beheer van hun bedrijfsmiddelen. Datastream s topproduct, Datastream 7i, is het eerste product in zijn klasse dat internetarchitectuur combineert met een brede EAM-functionaliteit. Deze oplossing is geïntegreerd met Datastream s iProcure, een industrieel inkoopnetwerk om klanten een complete EAM-oplossing te bieden die de ROI (return on investment) op bedrijfsmiddelen maximaliseert en tegelijkertijd de totale eigendomskosten van de applicatie verlaagt. Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bob Swart, Country Manager Datastream Benelux, tel. (010) 206 47 00, email: bob.swart@datastream.net
of
Aad Jan Roos, senior communicatieadviseur Sterk Werk Communicatie, tel. (010) 456 78 49, email: aadjan.roos@sterkwerk.nl