V&D

V&D nieuwe stijl nu ook in Maastricht

Tweede vestiging volgens nieuw concept gaat 19 november open

Amsterdam, 14 november 2002.

Onder het motto 'V&D, 't Steerke van Mestreech', opent V&D op dinsdag 19 november a.s. in Maastricht haar tweede warenhuis 'nieuwe stijl'. Begin oktober werd het eerste V&D-warenhuis van de nieuwe generatie geopend in Enschede. In het geheel vernieuwde warenhuis in Maastricht zijn - evenals in Enschede - de nieuwste inzichten op het gebied van winkelinrichting en goederenpresentatie samengebracht.

Het gerestylede warenhuis onderscheidt zich van bestaande vestigingen door rust, ruimte, toegankelijkheid en sfeer. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, lichte kleuren en heldere verlichting. De assortimenten zijn in een voor klanten herkenbare samenhang gegroepeerd. De presentatie van de goederen is overzichtelijk en brengt de klant op ideeën. De structuur van vaste paden is losgelaten, waardoor de indeling snel en gemakkelijk kan worden aangepast aan de nieuwste trends en ontwikkelingen. Bij de ontwikkeling van het concept is nauw samengewerkt met het designbureau van Jan des Bouvrie.

In het warenhuis bevindt zich een La Place Marché du Monde, een combinatie van een groot versrestaurant en traiteurafdelingen. In de loop van volgend jaar wordt het restaurant verrijkt met een overdekte 'wintertuin' in de in aanbouw zijnde dakopbouw. La Place biedt dan in een panoramische omgeving plaats aan 900 gasten.

De renovatie van V&D in Maastricht is onderdeel van de complete herontwikkeling van het oorspronkelijke V&D-pand, dat over een jaar ook een nieuwe vestiging van zusteronderneming de Bijenkorf zal huisvesten. Het gebouw, waarin vroeger het regiohoofdkantoor was gevestigd, was veel te groot voor V&D alleen en wordt door herontwikkeling en herindeling geschikt voor twee topwarenhuizen van respectievelijk 12.000 m2 (V&D) en 10.000 m2 (de Bijenkorf) groot.

Het pand is verticaal gesplitst. V&D is gevestigd in het deel dat wordt begrensd door de Grote Staat en de Vijfharingenstraat. De Bijenkorf opent haar warenhuis in augustus 2003 in het deel dat grenst aan de Kersenmarkt, Maastrichter Brugstraat en Achter Het Vleeshuis. Beide warenhuizen krijgen eigen in- en uitgangen (V&D aan de Grote Staat; de Bijenkorf aan de Maastrichter Brugstraat), waarmee wordt geaccentueerd dat zij onderscheidend zijn in formule en assortiment. Wel wordt het voor de klanten mogelijk om de beide warenhuizen 'binnendoor' te bereiken. Op de tweede etage is hiertoe een doorgang gerealiseerd.

Het ambitieuze project, dat een totaal-investering vergt van ruim 35 miljoen euro, is ontwikkeld onder regie van de vastgoedafdeling van Vendex KBB.

Het openingsprogramma begint dinsdag 19 november om 11.00 uur op het Onze Lieve Vrouwenplein met een optreden van Beppie Kraft en het Nieuw Trombone Collectief. Tezamen presenteren zijn het lied 't Steerke vaan Mestreech. De burgemeester van Maastricht, drs. G.B.M. Leers, zal om circa 12.00 uur het V&D-warenhuis officieel openen.

Op de openingsdag is er een extra koopavond tot 21.00 uur. Op zondag 24 november is de Nieuwe V&D vestiging extra geopend.


---

---