Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Feestelijkheden rondom startschot in VOC-stijl markeren bouwbegin

Nieuwe wijk Het Funen impuls voor Oostelijke Binnenstad Amsterdam

Amsterdam 14 november 2002, Els Iping, wethouder van Stadsdeel Amsterdam-Centrum geeft op dinsdag 19 november aanstaande om ca. 17.00 uur samen met een koper letterlijk en figuurlijk het startschot voor de bouw van plan Het Funen. Het Funen is een nieuwe woonwijk op één van de laatst beschikbare plaatsen in het centrum van Amsterdam en geeft de Oostelijke Binnenstad een nieuwe impuls. De nieuwe woonwijk, gelegen tussen de oude Amsterdamse binnenstad en het nieuwe Oostelijk Havengebied, maakt wonen in een stadspark mogelijk. Het Funen ligt op fietsafstand van het centrum en omvat een ruim opgezet park, zo'n 550 appartementen en enkele commerciële ruimten met kantoor- en winkelfuncties.

Het Funen is een historische locatie, waar in het verleden twee bolwerken stonden die deel uitmaakten van de oude stadswal van Amsterdam. De officiële start van de bouw van de nieuwe woonwijk Het Funen vindt dan ook plaats in de stijl van het roemruchte VOC-verleden op feestelijke wijze.

De feestelijke start wordt om circa 16.00 uur ingeleid worden door Wim Trieller, directeur van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V., architect Frits van Dongen van de Architecten Cie en Els Iping, wethouder Bouwen, Wonen en Stedelijke ontwikkeling van Stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Het Funen bestaat uit drie deelprojecten: de appartementengebouwen de Sporenboog - langs het spoor -, de Cruquiuskade - langs het water - en het Funenpark, gelegen in het groene en rustige binnengebied. In de Sporenboog en Cruquiuskade komen appartementen, woon-werkwoningen, maisonnettes en penthouses. In de plint van de Cruquiuskade komen bovendien enkele commerciële ruimten, geschikt voor verschillende winkel- en kantoorfuncties. In het Funenpark is ruimte voor diverse bijzondere stadsvilla's. Voor de bewoners van Het Funen behoort een eigen parkeerplaats in de onderliggende stallingskelder tot de mogelijkheden. Het Funen is ontworpen door diverse gerenommeerde architecten.

De verkoop van Het Funen verloopt, net als de bouw, gefaseerd en is in het voorjaar van 2002 gestart. De eerste bewoners van Het Funen zullen naar verwachting eind 2004 hun woning betrekken.

In de directe omgeving van Het Funen, zoals de Czaar Peterbuurt en Amsterdam EastSite, het voormalige Storkterrein, is op allerlei fronten een sterke verbetering van het woon- en werkmilieu in volle gang gezet. De ontwikkeling van Het Funen levert een grote bijdrage aan deze verbetering en geeft de buurt een nieuwe impuls.

Voor meer informatie :
Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling BV
Marjolein Jongerius
Telefoon 036 - 529 30 00

Stadsdeel Amsterdam-Centrum
Marja Marijn
Telefoon 020 - 552 45 55

Schoep & Van der Toorn
Saskia Vijn
Telefoon 020 - 487 40 00

Website http://www.funen.nl