Syntens

Bijeenkomst 'Profijt van MensenKennis'

Op 19 november 2002 vindt op vier locaties in Nederland de bijeenkomst 'Profijt van MensenKennis' voor ondernemers plaats.

Deelnemers maken tijdens deze inspirerende bijeenkomst kennis met de mogelijkheden en kansen die structurele aandacht voor Personeel & Organisatie binnen het bedrijf kan realiseren. De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Kliq en Yacht.

Kansen ontdekken
Ondernemers bewust maken van de sturingsmogelijkheden van P&O, dat is wat initiatiefnemer Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, wil bereiken. Niet alle ondernemers beseffen wat het belang is van een gestructureerd P&O beleid en van de rol die het speelt bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Syntens wil ondernemers met de bijeenkomst 'Profijt van MensenKennis' laten zien dat zij door te vernieuwen kansen op het gebied van P&O kunnen ontdekken en optimaal benutten.

Kennismaken
De bijeenkomst staat in het teken van het groepsgewijs oplossen van een zorgvuldig opgestelde praktijkcase. Daarbij kunnen de deelnemers ter plekke advies vragen aan de aanwezige deskundigen. In korte tijd maken zij op die manier kennis met diverse P&O-instrumenten en krijgen uitgebreid de gelegenheid om contacten te leggen met collega-ondernemers. Een praktische aanpak, die ondernemers inspireert om ook in het eigen bedrijf de vernieuwingskansen aan te grijpen.

Herkenbare vraagstukken
In de praktijkcase die 19 november centraal staat, komen uiteenlopende actuele vraagstukken aan bod, zoals het werven en opleiden van personeel, het vastleggen en delen van kennis, het coachen en inspireren van medewerkers, het creëren van betrokkenheid en het belang van structuur en systemen. De deelnemers werken gezamenlijk aan het oplossen van de case vraagstukken en krijgen zo ook de kans om eigen situaties en problemen te bespreken. De link van de case naar de dagelijkse praktijk zal veelvuldig gelegd worden. Een uitstekende manier om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Aan de slag
Wanneer ondernemers na afloop de opgedane kennis en ideeën naar de praktijk van het eigen bedrijf willen vertalen, kan Syntens hen daarbij ondersteunen. 'Profijt van MensenKennis' is een compleet programma voor een professionele aanpak van Personeel & Organisatie in het bedrijf. Ondernemers bepalen zelf de intensiteit van de deelname aan het traject. Van het bijwonen van een themabijeenkomst tot de uitvoering van een geheel actieplan. De bijeenkomst op 19 november is onderdeel van dit landelijke programma.

Details en aanmelden
De bijeenkomsten vinden van 16.30 - 21.00 uur plaats in Amsterdam, Arnhem, Enschede of Heerenveen. De deelnameprijs bedraagt 75 euro, inclusief dinerbuffet. Ondernemers die ook stap voor stap naar een vernieuwende en professionele aanpak van Personeel & Organisatie willen, kunnen zich aanmelden via onderstaande telefoonnummers of e-mailadressen.

DE LOCATIES
AMSTERDAM: 020- 623 10 00, aho@syntens.nl (Antoinette Hoes) ARNHEM: 026 - 750 1750, gko@syntens.nl (Gemma Komen) ENSCHEDE: 053- 484 98 00, jzw@syntens.nl (Henk Zweers) HEERENVEEN: 058- 2 158 158, wda@syntens.nl (Willie Douma)

Meer algemene informatie over de bijeenkomsten is te verkrijgen bij coordinator Gemma Komen, Syntens Arnhem, 026 - 750 1750, gko@syntens.nl.