Gemeente Almere

Voortgang wegwerkzaamheden Buitenring

Maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 november wordt het gedeelte van de Polderdreef tussen Splijtbakweg en de kruising Buitenring/Grote Vaartweg/Polderdreef geasfalteerd. Op maandag en dinsdag kan daardoor enige vertraging voor het verkeer optreden. Op woensdag 20 november echter is het niet meer mogelijk om, komend vanaf de Buitenring, de Polderdreef op te rijden. Dat verkeer wordt deze ene dag via het glastuinbouwgebied Buitenvaart omgeleid. Omgekeerd, komend vanaf de Polderdreef, blijft het wel mogelijk om de Buitenring op te rijden. Dat kan echter uitsluitend linksaf, richting Almere Stad/Amsterdam.

De aanleg van de rotonde op de kruising Buitenring/Bosranddreef/Jac.P. Thijsseweg

is inmiddels voor de helft klaar. Daardoor kan het verkeer vanaf uiterlijk woensdag 20 november weer over het noordelijke gedeelte van deze rotonde. Voor de bedrijven op De Vaart en Buitenvaart is belangrijk te weten dat genoemde kruising vanaf die datum weer open is voor verkeer komend vanaf de Jac.P. Thijsseweg. Er kan dan echter uitsluitend richting Almere Stad/Amsterdam worden gereden; linksaf de Buitenring oprijden (richting A6/Lelystad) is nog niet mogelijk.

Op donderdag 21 november wordt van de verbrede Grote Vaartweg, het gedeelte grenzend aan de kruising met de Buitenring en de Polderdreef, geasfalteerd. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats waardoor het verkeer wel enige hinder kan ondervinden.

Op vrijdag 22 november wordt de noordelijke rijbaan van het gedeelte van de Buitenring grenzend aan de kruising met de Grote Vaartweg en de Polderdreef geasfalteerd. Ook deze werkzaamheden vinden overdag plaats waardoor het verkeer enige hinder kan ondervinden.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Almere Buiten, Noordeinde 92, tel.5496666.