Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-11-2002
Politieberichten 18/11 (13.00) t/m 19/11 (07.00)

Sint Annaparochie: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 10.00 uur reed een 64-jarige automobilist uit Oudebildtzijl op de Middelweg-Oost, komend uit Sint Anna en gaand in de richting van Vrouwenparochie. Een 52-jarige automobilist uit Sint Jacobiparochie rijdt op de Langhuisterweg, komend uit Nij Altoena en gaand in de richting van Beetgum. Op de kruising van de Middelweg Oost met de Langhuisterweg verleent de inwoner van Sint Jacobiparchie geen voorrang aan de inwoner van Oudebildtzijl. Een aanrijding was het gevolg. Beide inzittenden van de auto uit Oudebildtzijl zijn naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. De bestuurder kon na het bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis. Zijn inzittende, een 59-jarige inwoonster van Oudebildtzijl, bleef een nacht ter observatie. De automobilist van Sint Jacobiparochie liep geen letsel op, wel een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang. Beide voertuigen werden ernstig beschadigd

Leeuwarden: valse collecte
Maandag om 14.05 uur kreeg de politie een melding dat een persoon aan het collecteren was voor de dierenbescherming. Ter plaatse gekomen, op de Groningerstraatweg, bleek de 39-jarige Leeuwarder zijn legitimatiebewijs niet bij zich te hebben. Ook vertelde hij te collecteren voor de dierenopvang. Bij navraag bleek dit niet waar te zijn. De man is aangehouden en deed vrijwillig afstand van het geld.

Lemmer: aanhouding
Maandag omstreeks 16.00 uur ontstaat enige consternatie in een winkel aan de Stationsweg. Een klant wordt verdacht van het stelen van een pakje sigaretten. Terwijl deze 39-jarige inwoner van Lemmer het personeel wil overtuigen van zijn onschuld, tilt hij zijn jas op. Hierbij komt een dolk te voorschijn die op de grond valt. De man wordt hierop aangehouden voor het bezit van het wapen, dat in beslag is genomen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op maandag werden rond 18.15 uur twee winkeldieven aangehouden aan het Hoeksterpad te Leeuwarden. Na onderzoek bleek dat de twee verdachten op meerdere plaatsen actief waren geweest. De kofferbak van hun auto was gevuld met sigaretten, schoonmaakmiddelen en diverse drogisterijartikelen. De auto werd in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 18- jarige Rotterdammer en een 17- jarige Burgumer. Een 38- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Leeuwarden: auto-inbraak
Zondagavond werden diverse goederen uit een geparkeerde auto aan het Kalverdijkje te Leeuwarden gestolen. Er werd kleding, een bril en nautische apparatuur weggenomen, totale waarde 2.300 Euro. Een 23- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Drachten: onder invloed
Dinsdag werd om 00.30 uur aan de Noorderdwarsvaart een automobilist aangehouden die te veel gedronken had. Bij controle bleek dat de verdachte geen rijbewijs, maar wel een bromfietscertificaat had. De 24- jarige Kollumer, blies 575 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren en er werd proces-verbaal opgemaakt. De man werd om 03.20 uur opnieuw aangehouden in Kollum. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Heerenveen: woninginbraak
Tussen vrijdagochtend en maandagavond werden diverse goederen gestolen uit en woning aan het Zetveld. Naast sieraden werd beeld/geluidsapparatuur meegenomen. Men kwam binnen via vernieling van een ruitje. Een 27- jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal geluidsapparatuur uit auto Maandagavond werd geluidsapparatuur gestolen uit een geparkeerde auto aan de Jelsumerstraat. De auto liep 1.500,-Euro schade op. Een 19- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272