Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-11-2002 Mediaberichten 19 november (10.20 uur)

OOSTRUM 200 kerstbomen gestolen

OOSTRUM Een 76-jarige manuit Horst is gedupeerd voor een bedrag van 1200 euro nadat zijn kerstbomen gestolen zijn. Woensdag 17 november stak de man samen met zijn medewerkers de bomen uit ten behoeve van de verkoop. Toen hij ze donderdagmorgen wilde gaan opladen ontdekte hij dat ze gestolen waren. Zowel vanaf een perceel in Oostrum als vanaf een perceel in Leunen waren de gerooide bomen weg. Het betreft Picea Abies en Picea Omourika bomen met een waarde van 6 euro per stuk. De man heeft maandag aangifte gedaan van de diefstal.

WELL Geweren in beslaggenomen en boetes opgemaakt

WELL Een jachtopziener zag maandagmiddag hoe een viertal mannen vanuit een boot op de Maas aan het jagen was op wild. Behalve vanuit het water zetten de mannen hun jacht voort vanuit het land. Ze waren bezig op en bij de Maas in de buurt van het Leukermeer. De gealarmeerde politie trof in de boot twee geweren, een harpoen, een katapult en twee geschoten wilde eenden en een gans. Ook trof de politie 59 patronen aan. De vier mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Venray. De jongste man, 39 jaar, is afkomstig uit Moers en de drie andere, 42, 50 en 52 jaar wonen in Kevelaer. Tegen het viertal is proces verbaal opgemaakt. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging.

MOLENHOEK Aanhouding verdachte

MOLENHOEK Maandagavond trof de politie op een parkeerplaats aan de Rijksweg een personenauto aan die niet meer verzekerd en gekeurd was. Het rijbewijs van de eigenaar van de auto is sinds mei 2001 door het CBR ongeldig verklaard. Even later zag de politie de auto over de Rijksweg rijden. De bestuurder bleek de 41-jarige eigenaar uit Beuningen te zijn. Na een blaastest bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor de diverse overtredingen die zijn geconstateerd.