Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Bestuurders onder invloed

MAARSSEN / MONTFOORT In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 november werden twee automobilisten voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 00.25 uur controleerden politiemensen op de Verbindingsweg in Maarssen een 36-jarige automobilist uit Maarssen. De man zijn rijbewijs bleek in verband met het rijden onder invloed van alcohol al te zijn ingevorderd. De politiemensen constateerden dat de man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,75 promille, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 00.45 uur werd een 36-jarige automobilist uit Montfoort op de Maarschalklaan in Montfoort gecontroleerd. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,75 promille. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van een uur.