Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 19 november 2002
Politie.
Van de politie is het vastgestelde bedrijfsplan 2003-2006 en het op basis daarvan opgestelde wijkprogramma voor Eemnes 2003 ontvangen. V.k.a. en t.k.n. commissie BOM (in map).
Gecombineerde aanslag en automatische incasso.
Tot nu toe worden jaarlijks de aanslagen OZB en hondenbelasting respectievelijk eind maart en eind juni opgelegd. Nu rioolrecht wordt ingevoerd, wordt er voortaan een gecombineerde aanslag verstuurd, om zodoende op de kosten te besparen. Tevens kunnen de belastingplichtigen gaan betalen d.m.v. een automatische incasso.
1. Vanaf belastingjaar 2003 een gecombineerde aanslag (OZB, Riool, Hond) versturen;

2. Automatische incasso invoeren voor de gecombineerde aanslag;
3. Onderzoeken of de afvalstoffenheffing aan de gecombineerde nota kan worden toegevoegd.

Conform.

Toezeggingen begrotingsraad 4 en 5 november 2002. Een lijst van toezeggingen naar aanleiding van de begrotingsraad is per portefeuille opgemaakt.
Voorstel:
Lijst vaststellen.
Toesturen aan de raad.
Schutting Kerkstraat.
Verzocht wordt door (de advocaat van) de buren, om de bestaande schutting Kerkstraat, te doen verwijderen.


1. Betrokkene Kerkstraat alsnog aanvraag bouw- en monumentenvergunning in laten dienen.

2. Advocaat berichten, dat verzoek inzake toepassing bestuursdwang, in afwachting van afloop procedure bouw- en monumentenvergunning, vooralsnog niet wordt ingewilligd.

Rapport VROM-Inspectie inzake motel de Witte Bergen. De VROM-Inspectie doet onderzoek naar alle Van der Valk vestigingen in Nederland, dit naar aanleiding van het instorten van het parkeerdak in Tiel. Het gaat om een integraal onderzoek naar: naleving bouw-, milieu- en ruimtelijke wet- en regelgeving en de uitvoering van gemeentelijke taken en het toezicht en de handhaving door gemeenten als bevoegd gezag.
Voorstel:

1. Kennisnemen van rapport en daarin opgenomen aanbevelingen.
2. Instemmen met voorgestelde aanpak.

3. Stukken ter kennisname aanbieden aan commissie WRM (op agenda). Startnotitie milieubeleidsplan.
Op onderdelen is startnotitie aangepast.
Instemmen met startnotitie en voorleggen aan commissie en raad conform raadsvoorstel.
Uitvoering WVG.
Beëindiging WVG-voorziening bruikleenauto.
Besluiten tot beëindiging van de voorziening bruikleenauto en de daarbij behorende tegemoetkoming in de gebruikskosten daarvan. Inzamelen grof huisvuil op afroep.
Tijdens de begrotingsbehandeling 2002 werd gevraagd om na te gaan of het mogelijk was het grof vuil op een andere dag op te halen. Bij wijze van proef voor 1 jaar grof vuil ophalen op afroep. Extra aandacht besteden aan de voorlichting gedurende het proefjaar.