Gemeente Amsterdam

Naar menu

Amsterdam pakt onderhoud sporthallen en zwembaden aan 19 november 2002 - Stefan Rutte

Het college heeft besloten 4,2 miljoen euro in te zetten voor het uitvoeren van urgent achterstallig onderhoud bij vier zwembaden en negen sporthallen in Amsterdam.

Het geld gaat onder andere naar het Flevoparkbad, Sporthal Zeeburg, Sporthal De Pijp, Sporthal Bredius en de drie verenigingshallen Aristos, Blauw-wit en Gaasperdam.

Goed onderhoud van de sportaccommodaties is van essentieel belang voor de sport in Amsterdam. Het college wil de komende jaren blijven investeren in het stimuleren van Amsterdammers om te sporten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de sportaccommodaties schoon, bereikbaar en veilig zijn en voldoen aan de eisen van deze tijd.

Het budget komt uit de begroting 2002. De verdeling ervan is in nauw overleg met de beheerders (veelal de stadsdelen) overeengekomen.

Een deel van het geld (ruim 500.000 euro) wordt gebruikt voor verbetering van de toegankelijkheid voor gehandicapten. Het college volgt daartoe een aantal aanbevelingen die door de stichting Travel & Tourism for All zijn gedaan.

Wethouder Hester Maij (Sport): "We kunnen nu de nijpende problemen in het onderhoud van de Amsterdamse sportaccommodaties aanpakken. Amsterdam liep in de jaren 60 en 70 voorop met het bouwen van sportaccommodaties, maar inmiddels zijn de gebouwen behoorlijk verouderd en is de technische staat soms niet al te best."

Het verdelingsvoorstel wordt ter kennisneming aan de raadscommissie gezonden.
© Gemeente Amsterdam