Gemeente Ede

Onafhankelijke commissie gaat Actieplan Cultuurbereik toetsen

Vier Edenaren en één Arnhemmer gaan vanaf januari 2003 de plannen die voortvloeien uit het Actieplan Cultuurbereik toetsen op artistiek-inhoudelijke kwaliteit.

Gespreid over heel Nederland werken 30 steden en de twaalf provincies aan de uitvoering van het Actieplan Cultuurbereik. Dit plan heeft tot doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Natuurlijk hopen de plannenmakers en -uitvoerders dat het niet bij een kennismaking blijft, maar dat steeds meer mensen van kunst en cultuur gaan genieten.

Ede is een van de 30 steden. Ieder jaar maken de Stichting Kunst en Cultuur, Edu-Art Gelderland en de gemeente samen een voorstel , waarin de activiteiten voor dat jaar beschreven staan.

Die activiteiten moeten door een onafhankelijke commissie getoetst worden. Burgemeester en wethouders hebben deze commissie nu benoemd. De leden zijn:

* Mevrouw D.de Bruin (22 jaar) uit Ede, klantenservicemedewerker bij RVS;

* Mevrouw drs. J. Poll (24 jaar) uit Arnhem, beleidsmedewerker bij cultuurnetwerk.nl;

* Mevrouw A. Schat (60 jaar) uit Ede, beeldend kunstenaar
* De heer P. Westerveld (42 jaar), uit Bennekom, docent aan het Streek;

* De heer M. Abdi (25 jaar), werkbegeleider nieuwkomers bij Stichting Vluchtelingenwerk Nederland.

De leden zijn deskundigen op het gebied van jongerencultuur, beeldende kunst en vormgeving en cultuureducatie. Gezamenlijk beschikken zij over de deskundigheid en het enthousiasme dat nodig is om de plannenmakers van advies te kunnen dienen

print deze pagina