Vialis biedt abonnement op actuele verkeersinfo en snelheidscontroles per mobiele telefoon

'pocketTRAFFIC' van Volker Wessels-dochter vandaag in winkel

HAARLEM, dinsdag 19 november 2002

Altijd meteen weten waar de files en de snelheidscontroles staan. 24 uur per dag de meest betrouwbare informatie over de snelwegen op je mobiele telefoon. Dit alles even gebruikersvriendelijk als thuis op het internet en veel beter afleesbaar dan bestaande WAP diensten.

Dat kan vanaf vandaag met een abonnement op 'pocketTRAFFIC', de nieuwe dienst van Volker Wessels-dochter Vialis in samenwerking met mobiele content-specialist Overloaded. Het abonnement op 'pocketTRAFFIC' is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de The Phone House-winkels in Amsterdam en binnenkort in alle 80 filialen van de telefoonwinkelketen. De actuele verkeersinformatie wordt op het telefoonscherm zowel in tekst als grafisch weergegeven.

Een abonnement op 'pocketTRAFFIC' kost EUR. 19,95 per halfjaar. Wordt eerst alleen informatie over snelwegen geboden, later komen daar ook het provinciale wegennet bij. Ook wordt het straks mogelijk de gewenste aankomsttijd in te toetsen waarna de beste vertrektijd wordt teruggezonden om op tijd te zijn rekening houdend met de drukte in het verkeer. Om de kaartjes met de grafische weergave van het wegennet te kunnen ontvangen, moet de mobiele telefoon Java-enabled zijn. Pijltjes op het telefoonscherm geven de drukte in welke richting aan, of waar de door de KLPD aangekondigde snelheidscontroles zijn. Via het pijltje verschijnt in tekst meer informatie over de file.

Vialis beschikt over schatten aan informatie over het verkeer in Nederland. Voor het Rijk, provincies en gemeenten beheert Vialis het overgrote deel van de verkeerslichten, meetlussen en andere systemen die het aantal auto's per minuut kunnen tellen, etc. Deze informatie wordt nu helder en eenvoudig toegankelijk gemaakt voor de consument. Overloaded is gespecialiseerd in het bedenken en produceren van content voor de nieuwste generatie mobiele telefoons.

Bij The Phone House kan 'pocketTRAFFIC' meteen worden geïnstalleerd door het versturen van een pincode waarna de benodigde software kan worden gedownload. Bij Vialis wordt inmiddels hard gewerkt om ook informatie over het Duitse wegennet geschikt te maken voor 'PocketTraffic'. Op termijn zal dat betekenen dat het abonnement op verkrijgbaar is in de 160 Duitse winkels van de telefoonwinkelketen.

PROFIEL VIALIS

Vialis is één van de ruim 130 werkmaatschappijen van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv (KVWS) en richt zich op het, integreren, optimaliseren en managen van verkeersstromen in alle modaliteiten. KVWS is een Nederlands bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten.

Vialis werkt op nationale en internationale schaal samen met overheden, ondernemingen, belangengroepen en kennisinstituten voor het verwerven, toepassen en doorontwikkelingen van kennis van producten, systemen, service en consultancy op het gebied van verkeer en mobiliteit en beschikt over referenties in alle modaliteiten van de verkeersmobiliteit.

Profiel Overloaded

Overloaded biedt consumenten een breed assortiment van content voor de nieuwste generatie mobiele telefoons. Hiervoor heeft Overloaded - zelfstandig en met partners - een reeks concepten bedacht, ontwikkeld en in exploitatie genomen. Om toegang te krijgen tot het aanbod van Overloaded is de consument niet gebonden aan een bepaalde provider. De content is geschikt voor alle op GPRS aangesloten Java-telefoons, Microsoft PocketPC's en Microsoft Smartphones. In 2003 krijgen ook iMode-gebruikers toegang tot de content van Overloaded. Overloaded is partnerships aangegaan met onder meer O2, Orange, Samsung, Sanoma, Endemol, de Volkskrant, O'Neill Sportswear, Quote Media, Vialis, AKN TV-Gids, Sumea Games, IndiaGames, Bookings.org, LokatieNet, SportPlaza en Glamago. Meer informatie: www.overloaded.com