Ingezonden persbericht


Manifestatie Profijt van MensenKennis


Een praktische P&O-aanpak voor ondernemers!


Op 19 november 2002 vindt op zeven locaties in Nederland de Manifestatie 'Profijt van MensenKennis' voor ondernemers plaats. Deelnemers maken tijdens deze inspirerende bijeenkomst kennis met de mogelijkheden en kansen die structurele aandacht voor Personeel & Organisatie binnen het bedrijf kan realiseren.

Ondernemers bewust maken van de sturingsmogelijkheden van P&O, dat is wat initiatiefnemer Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, met de Manifestatie wil bereiken. Niet veel ondernemers beseffen wat het belang van een gestructureerd P&O beleid is en de belangrijke rol die het speelt bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Met de Manifestatie 'Profijt van MensenKennis' wil Syntens ondernemers laten zien welke kansen er liggen op het gebied van P&O en hoe zij deze kansen kunnen benutten.


Kennismaken
De Manifestatie staat in het teken van het groepsgewijs oplossen van een zorgvuldig opgestelde praktijkcase. Daarbij kunnen de deelnemers ter plekke advies vragen aan de aanwezige deskundigen. In korte tijd maken zij op die manier kennis met diverse P&O-instrumenten en krijgen uitgebreid de gelegenheid om contacten te leggen met collega-ondernemers. Een praktische aanpak, die ondernemers inspireert om ook in het eigen bedrijf de kansen aan te grijpen.


Herkenbare vraagstukken
In de praktijkcase die 19 november centraal staat, komen uiteenlopende actuele vraagstukken aan bod, zoals het werven en opleiden van personeel, het vastleggen en delen van kennis, het coachen en inspireren van medewerkers, het creëren van betrokkenheid en het belang van structuur en systemen. De deelnemers werken gezamenlijk aan het oplossen van de case en krijgen zo ook de kans om eigen situaties en problemen op tafel leggen. De link van de case naar de dagelijkse praktijk zal veelvuldig gelegd worden. Een uitstekende manier om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.


Aan de slag
Wanneer ondernemers na afloop de opgedane kennis en ideeën naar de praktijk van het eigen bedrijf willen vertalen, kan Syntens hen daarbij ondersteunen. 'Profijt van MensenKennis' is een compleet programma voor een professionele aanpak van Personeel & Organisatie in het bedrijf. Ondernemers bepalen zelf de intensiteit van de deelname aan het traject. Van het bijwonen van een themabijeenkomst tot de uitvoering van een geheel actieplan. De Manifestatie is onderdeel van dit landelijke programma.


Details en aanmelden
Ondernemers kunnen de Manifestatie bijwonen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Lelystad of Rotterdam. De Manifestaties beginnen om 16.30 uur en eindigen rond 21.00 uur. De Manifestatie in Eindhoven vangt reeds om 15:00 uur aan. De deelnameprijs bedraagt ? 75, inclusief diner. Ondernemers die ook stap voor stap naar een professionele aanpak van Personeel & Organisatie willen, kunnen contact opnemen met Gemma Komen. Ze is bereikbaar bij Syntens Arnhem: 026- 750 1 750. Op www.syntens.nl/mek is meer informatie te vinden.