Ingezonden persbericht

GlobalSign eerste pan-Europese Webtrust certificatieautoriteit

Audit Deloitte & Touche bevestigt behalen eisen van 'AICPA/CICA WebTrust Seal of Assurance for Certification Authorities'

Brussel, 19 november 2002 - GlobalSign, Europees marktleider op het gebied van digitale certificaten en co-sourcing van PKI-oplossingen, heeft na een audit van Deloitte & Touche het 'WebTrust(tm) Seal of Assurance for Certification Authorities' behaald. Daarmee is GlobalSign de eerste pan-Europese openbare certificatiedienstverlener die op dit niveau erkend wordt.

Om het vertrouwen van consumenten in het gebruik van digitale certificaten te versterken, is door de overkoepelende organisatie van accountants en auditors een aantal principes en criteria bepaald voor certificatieautoriteiten (CA's). Deze zijn vastgelegd in het 'AICPA/CICA WebTrust Program for CA's', een internationaal programma van het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) en het Canadian Institute of Chartered Accountants (CICA). Dit programma, bekroond met het WebTrust Seal of Assurance, combineert een aantal standaarden met de eisen van een onafhankelijke controle of audit.

Vertrouwelijkheid, authenticiteit, integriteit en onweerlegbaarheid zijn de vier pijlers van vertrouwen in online transacties. De Public Key Infrastructure-technologie (PKI) voldoet aan al deze elementen. PKI maakt gebruik van digitale certificaten en asymmetrische cryptografie, zodat de gebruiker zijn correspondent aan de hand van diens publieke sleutel herkent. Verder is bij PKI ook een onafhankelijke derde partij betrokken, een certificatieautoriteit die de digitale certificaten levert en beheert. Het gebruik van digitale certificaten wordt standaard ondersteund in de meest gebruikte internettoepassingen zoals e-mailprogramma's en browsers.

"In onze business draait alles om vertrouwen. Om dat vertrouwen te winnen en te behouden moet een certificatieautoriteit een strikte kwaliteitscontrole hanteren", zegt Johan Sys, Algemeen Directeur van GlobalSign. "De toekenning van het 'WebTrust Seal of Assurance' bevestigt dat onze processen, procedures en controlemechanismen van het hoogste niveau zijn. Bovendien draagt het behalen van deze certificering bij tot het behoud van een belangrijk competitief voordeel van GlobalSign. We zijn namelijk één van de weinige certificatieautoriteiten die wereldwijd in de belangrijkste browsers en e-mailprogramma's ondersteund worden."

Het audit- en consultancybedrijf Deloitte & Touche onderzocht of het aanbod van GlobalSign beantwoordt aan de principes en criteria van het 'WebTrust Program for Certification Authorities'. "We hebben GlobalSign in het gehele certificatieproces begeleid. Dankzij de nauwe samenwerking met het bedrijf kon het 'WebTrust Seal' binnen de geplande tijd en binnen budget verkregen worden", zegt Chris Verdonck, Enterprise Risk Services Partner van Deloitte & Touche. "Het was in vele opzichten een uniek project: GlobalSign is wereldwijd immers één van de weinige CA's die het 'WebTrust Seal of Assurance' behaald heeft. Verder gaf het project ons de kans om onze lokale expertise te bundelen met de ervaring van onze Deense en Amerikaanse collega's en met de directe inbreng van de voorzitter van het WebTrust-comité."

GlobalSign biedt zowel via zijn website (www.globalsign.net) als via partners digitale certificaten aan. Daartoe horen persoonlijke certificaten (PersonalSign(tm)), server-certificaten (ServerSign(tm)) en software signing-certificaten (ObjectSign(tm)). GlobalSign werd enkele weken geleden aangesteld als officiële certificatieautoriteit voor het Belgische overheidsproject van de elektronische identiteitskaarten voor de Belgische burgers. GlobalSign biedt verder ook CorporateRA(tm), een co-sourced PKI-oplossing, en RootSignÔ, een unieke dienst voor certificatieautoriteiten waarvan het Root Certificate niet in browsers en e-mailprogramma's opgenomen is.

GlobalSign
GlobalSign is Europa's leidende certificatiedienstverlener en biedt digitale certificaten en co-sourcing van PKI-oplossingen aan. Met de digitale certificaten van GlobalSign kunnen individuele gebruikers en ondernemingen hun e-mailcommunicatie beveiligen, de authenticiteit en vertrouwelijkheid van hun online diensten waarborgen en een betrouwbare softwaredistributie opzetten. Tot de oplossingen van GlobalSign horen CorporateRA(tm), een kant-en-klare co-sourced PKI-oplossing en RootSign(tm), een unieke dienst voor certificatieautoriteiten waarvan het Root Certificate niet in de gangbare browsers en e-mailprogramma's opgenomen is. Het Root Certificate van GlobalSign zit standaard in alle belangrijke internettoepassingen zoals e-mailprogramma's en browsers. Daardoor zijn de certificaten van GlobalSign in de gehele wereld erkend en niet beperkt tot bepaalde toepassingen, geografische zones of zakelijke sectoren. GlobalSign is wereldwijd één van de weinige certificatieautoriteiten die het WebTrust accreditatieniveau bereikt hebben. Het bedrijf maakt deel uit van de Ubizen-groep; met 91% van de aandelen is Ubizen is de belangrijkste aandeelhouder van GlobalSign.

Ga voor meer informatie naar www.globalsign.be of neem contact op met:

Johan Sys
GlobalSign N.V.
Tel: +32 (2) 724 36 36
E-mail: johan.sys@globalsign.net

Vera Luypaert
LVT Benelux PR, kantoor Brussel (België)
Tel: +32 (0)2 474 17 40
E-mail: vera@lvtpr.com