Ingezonden persbericht

Nederlandse Surfboard tweede in metasearch ter wereld

HAARLEM, 20021119 -- Het Nederlandse Surfboard Holding BV dat actief is op de markt met onder ander IxQuick.com is de tweede metasearchengine-partij ter wereld volgens de meetmethode van het Amerikaanse onderzoeksbureau Alexa.com. Twee jaar geleden nam Surfboard Holding B.V. het Amerikaanse Ixquick.com over, en was daarmee de vierde metasearchengine ter wereld. De doelstelling om binnen een paar jaar in de top 3 van metasearchengines te prijken, werd dan ook ruimschoots behaald. Een partnership met Altavista dient de positie van IxQuick.com verder te versterken.

Met ruim 500.000 zoekopdrachten per dag mag IxQuick zich scharen onder de grote spelers in de search-wereld. Hiermee is IxQuick.com sinds de overname in 2000 vertwintigvoudigd. Door de sterke relevantie van de zoekresultaten, vinden steeds meer mensen zien in IxQuick een goed alternatief voor marktleider Google. Daarnaast wordt de waarde van metasearch steeds bekender, wat ook een van de redenen is van de sterke groei.

IxQuick.com heeft in meerdere landen verscheidene awards verkregen van autoriteiten op het gebied van searchengines zoals het Amerikaanse 'Searchenginewatch' en 'Zdnet'. IxQuick.com is momenteel beschikbaar in 14 landen. Het merendeel van de traffic komt uit the USA, gevolgd door Duitsland, UK, Nederland en Frankrijk.

Over IxQuick:
IxQuick.com is een meta-zoekmachine die resultaten van een groot aantal verschillende internetzoekmachines in één dienst bij elkaar brengt. IxQuick vertaalt de zoekvraag naar de syntax van iedere afzonderlijke zoekmachine en kan benaderd worden in gewone spreektaal maar ook door gebruikmaking van complexe Booleaanse operatoren. IXQuick filtert de dubbele informatie eruit en geeft de relevantie van de gevonden webpagina's weer. Elke gevonden site wordt voorzien van een of meerdere sterren, daarmee aangevende het aantal zoekmachines dat de site in zijn top tien heeft zitten. Men gaat er van uit, dat wanneer meerdere zoekmachines, die verschillende resultaten melden op een en dezelfde zoekvraag, en bepaalde site tot hun top tien rekenen, dit gegeven iets zegt over de kwaliteit van een site. Naast snel zoeken op het web is er ook de mogelijkheid om naar MP3 files, nieuws en afbeeldingen te zoeken. IxQuick is beschikbaar in veertien talen waaronder Nederlands.

Over Surfboard Holding BV:
Surfboard Holding BV is gevestigd in Haarlem. Er zijn 11 mensen werkzaam waaronder vijf in India en twee in de US. Onder andere Holland Venture investeerde in Surfboard Holding BV.



Ingezonden persbericht