Imtech NV


Imtech Persbericht

19 november 2002

Industriële onderhoudscontracten van Q8, Total en Shell ter waarde van 30 miljoen euro

Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft diverse langlopende industriële onderhoudscontracten verworven bij Q8 (Kuwait Petroleum), Total en Shell. De contracten worden uitgevoerd door de business unit Industry van Imtech Projects West en vertegenwoordigen een contractwaarde van ruim 30 miljoen euro.

Met Q8 (Kuwait Petroleum) is overeenstemming bereikt over een driejarig maintenance contract met een optie tot verlenging van twee jaar voor de productielocatie van Q8 op Europoort. Op deze locatie wordt door Q8 brandstof en smeerolie geproduceerd. Het contract kenmerkt zich door een langdurige partnershiprelatie en werd vooraf gegaan door een uitgebreide prekwalificatie. Q8 koos uiteindelijk voor Imtech door de combinatie van de professionele organisatievorm en de transparantie van de gedane aanbieding. Het is voor het eerst dat Q8 en Imtech een samenwerking in de olie- en gasmarkt met elkaar aangaan.

Met Total Raffinaderij Nederland is overeenstemming bereikt over de verlenging van het bestaande onderhoudscontract tussen Total en Imtech met een looptijd van vier jaar voor de productielocatie van Total Raffinaderij in Nieuwdorp (Zeeland). Op deze locatie wordt door Total een breed scala aan oliehoudende brandstoffen gemaakt. Sinds 1993 is Imtech op deze locatie verantwoordelijk voor het elektrotechnische onderhoud en beheer. In het nieuwe contract is Imtech ook verantwoordelijk voor het complete onderhoud aan de instrumentatie.

Met Shell Nederland is overeenstemming bereikt over de voortzetting van het huidige maintenance contract tussen Shell en Imtech op de productielocatie van Shell in Pernis. Daarnaast zijn Shell en Imtech overeengekomen dat Imtech ook verantwoordelijk wordt voor het industriële onderhoud en beheer (elektrotechniek en instrumentatie) voor de productielocatie van Shell Chemie in Moerdijk. In de beide contracten is overeengekomen dat Imtech direct in het Shell calculatiesysteem (Cleopatra) wordt opgenomen, waardoor de kosten meer transparant zijn dan bij het oude contract het geval is. Op de locatie Pernis is Imtech al sinds 1945 actief, waarbij in 1992 het eerste onderhoudscontract is verworven. Op de locatie Moerdijk is Imtech vanaf 1972 betrokken bij diverse nieuwbouwactiviteiten. De beide contracten hebben een looptijd van twee jaar met een optie tot verlenging voor een periode van nog eens twee jaar.

Technisch onderhoud en beheer in de industrie is één van de snel groeiende kernactiviteiten van Imtech. Teneinde hier complete technische dienstverlening te kunnen garanderen heeft Imtech onlangs diverse bedrijven overgenomen, waaronder Ravebo, Vimek en Farnest Engineering.