VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone Remote Access: eenvoudig, veilig en snel

Vodafone biedt altijd en overal mobiel toegang tot uw bedrijfsnetwerk

Maastricht, 19 november 2002. - Vodafone biedt vanaf vandaag aan haar zakelijke klanten Vodafone Remote Access aan. Met deze nieuwe dienst kunnen klanten via een door Vodafone ontwikkelde gebruiksvriendelijke menustructuur op een gemakkelijke manier mobiel toegang krijgen tot hun eigen bedrijfsnetwerk, waar ze ook zijn. De zakelijke klant kan via het menu mobiel zijn e-mail uitlezen, SMS berichten versturen, direct het internet op, maar bovenal altijd en overal toegang krijgen tot informatie opgeslagen op het bedrijfsnetwerk. En dat allemaal door te klikken op de heldere iconen op het beeldscherm van de eigen laptop. De dienst Vodafone Remote Access wordt tegelijkertijd geïntroduceerd in meerdere Europese landen (Duitsland, Italie, Spanje, Zweden, en Nederland). Vodafone klanten kunnen zodoende ook in het buitenland gebruik maken van de volledige dienst en de bijbehorende service. Met Vodafone Remote Access zijn zakelijke klanten altijd on-line, thuis of onderweg, veilig, eenvoudig en snel.

Strategie
De nieuwste dienst Vodafone Remote Access past geheel in de strategie van Vodafone om klanten gebruiksvriendelijke mobiele mogelijkheden aan te bieden waarin de klant centraal staat. Een goed voorbeeld daarvan is de recente introductie van Vodafone live!, een scala aan nieuwe multimediale diensten verenigd in één mobiele telefoon. Remote Access is het eerste onderdeel van Vodafone Mobile Office, een paraplu van gebruiksvriendelijke mobiele diensten die Vodafone haar zakelijke klanten gaat aanbieden. Bij het ontwikkelen van Vodafone Remote Access heeft Vodafone uitgebreid marktonderzoek gedaan naar de wensen van haar zakelijke klanten. Klanten gaven aan behoefte te hebben aan snelle, makkelijke en veilige toegang tot hun bedrijfsnetwerk wanneer ze onderweg zijn. Om het zowel IT Managers als eindgebruikers zo makkelijk mogelijk te maken is Vodafone Remote Access een totaaloplossing die veilig, snel en eenvoudig is en daarnaast volledige ondersteuning biedt.

Eenvoudig en veilig
Klanten kunnen Vodafone Remote Access eenvoudig en snel op hun laptops installeren via een CD Rom en een Vodafone Remote Access kaart (inclusief een Vodafone SIM-kaart) die Vodafone in één pakket aanbiedt. Met de CD Rom kunnen ze Remote Access installeren en door de datakaart in te pluggen in hun laptop zijn ze vanaf dat moment na één keer klikken altijd mobiel on-line. De dienst maakt gebruik van 128-bit encriptie en op SIM-kaart gebaseerde authorisatie en voldoet aan de meest strenge beveiligingseisen.

Service
Om de klant een optimale ondersteuning te bieden heeft Vodafone via een speciale helpdesk een op maat gemaakte technische ondersteuning ontwikkeld. Daarnaast biedt Vodafone IT managers toegang tot een speciaal portal op internet met veel informatie over de dienst en advies over het optimaal gebruiken van bedrijfsapplicaties via het GPRS netwerk van Vodafone. Ook eindgebruikers kunnen via de support-portal veel informatie vinden over het gebruik van de dienst en het werken met GPRS in het algemeen.

Kosten
Voor bedrijven die al op afstand toegang bieden tot hun bedrijfsnetwerk via de vaste lijn vraagt het geschikt maken van hun IT infrastructuur voor Remote Access slechts een kleine aanpassing. De in rekening gebrachte kosten voor het gebruik van de dienst zijn gebaseerd op het totaal aan verstuurde en ontvangen informatie en worden afgerekend per Megabyte (MB). De kosten per MB zijn afhankelijk van het GPRS abonnement dat voor eindgebruikers wordt afgesloten. Per klant gelden voor de eerste vijf gebruikers eenmalige aansluitkosten, voor de overige eindgebruikers komen die te vervallen.

Meer informatie over Vodafone Remote Access is te vinden op www.vodafone.nl

/ / / / / / / / /

Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, een van de grootste telecommunicatiebedrijven voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd ruim 107,5 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.