QUASAR

Magic zet kaarten op Enterprises Application Integration

Houten november 2002. De kwartaalcijfers vallen tegen, maar Magic zet de kaarten op EAI (Enterprises Application Integration). Operationeel weet Magic de slechte conjunctuur te weerstaan en scoort het bedrijf toch nog beter dan vorig jaar.

De totale revenuen gingen in het derde kwartaal dat op 30 september eindigde, omlaag met 11,8%, van $ 18,94 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 13,82 miljoen in dit jaar. Ook de opbrengsten op de software duikelen omlaag van $ 4,93 miljoen vorig jaar naar nu $ 3,45 miljoen. Op de applicaties werd ook minder verdiend van $ 3.21 miljoen vorig jaar naar $ 1,92 miljoen dit jaar. U kunt een en ander uitgebreid lezen in de bijlage.

Van de opbrengsten kwam 39% voor rekening van Noord Amerika, terwijl Europa en Azie/Pacific respectievelijk 31 en 30% scoorden.

Wie de bijlage leest concludeert dat het netto verlies over 2002 op $ 2,16 miljoen staat, vergeleken met de $ 2,58 miljoen in 2001 dus operationeel een blijk van goed management. Cijfers analyserend zou gesteld kunnen worden dat Magic in totaal last heeft van de neergaande economie die de wereld momenteel teistert, maar tegelijkertijd kans ziet om operationeel orde op zaken te houden en het toch tot een beter bedrijfsresultaat te brengen dan vorig jaar.

Menachim Hasfari, de CEO van Magic verklaart dat over 2003 de kaarten worden gezet op Enterprises Application Integration (EAI). Hij voorziet in deze concentratie een potentiele groeimachine. Hij wordt daarin gesterkt door recente publicaties van ondermeer onderzoekbureau Gartner, die de moeizaamheid waarmee de ICT branche zich voortbeweegt regelmatig in kaart brengt. EAI wordt wereldwijd gezien als een groeipotentieel, mits de organisatie die het aanbiedt daarin reeds ervaring heeft. Magic behoeft uiteraard op dit gebied geen brevet van vermogen, dat brevet geeft ze al zeventien jaar af.

Voor Enterprise Application Integration houdt Magic zich vooral ook vast aan IDC, die kort geleden tot 2006 een groei van $ 21 miljard voorspelde. Dit feit gekoppeld aan strak management en een operationeel sterke leiding, kan van Magic een groeimachine maken die wederom een slechte tijd overleeft. Gezien de leeftijd van Magic kan worden geconstateerd dat er meer slechte tijden waren. Magic overleefde ondermeer de slachtvelden van 1991 en 1992, toen er een totale shake out was bij ICT bedrijven in de hele wereld.

Magic blijft gericht op small en medium enterprises. Die keuze maakt het palet van operatie voor de organisatie groot, en gezien recente voorspellingen ten aanzien van deze markten, zal rond 2003 en 2004 bijvoorbeeld in Nederland een duidelijke hernieuwde groei waar te nemen zijn. Ook op dit gebied vist Magic nu nog in een betrekkelijk rustige vijver waar straks veel hongerige vissen zullen zwemmen.

Los van de status blijft Magic nieuwe producten ontwikkelen voor business-proces automatiseren, en content management systemen. Ook blijft de focus van producten gericht op enterprise information portal automatisering, en samenwerking met partners en productvertegenwoordigers.

Het kwartaalverslag is kort samengevat een goede weerslag van de economische conjunctuur voor ICT bedrijven, maar ook een tussenrapportage waaruit blijkt dat Magic operationeel op het vinkentouw zit en op de kleintjes past.

About Magic Software Enterprises
Magic Software Enterprises, a member of the Formula Group (Nasdaq FORTY), develops, markets and supports software development and deployment technology that enables enterprises to accelerate the process of building and deploying applications that can be rapidly customized and integrated with existing systems. Magic technology, applications and professional services are available through a global network of subsidiaries, distributors and Magic solutions partners in approximately 50 countries. The Company's North American subsidiary is located at 17310 Redhill Avenue 270, Irvine, CA 92614-5637, telephone (800) 345-6244, (949) 250-1718, fax (949) 250-


--einde persbericht--

19 nov 02 09:07