Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.55 uur

Rijden zonder rijbewijs

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Omstreeks 15.10 uur zagen agenten een automobilist over de Rietzangerstraat rijden. De agenten wisten dat de man al meerdere malen was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Op de Flamingostraat kreeg de 35-jarige bestuurder uit Amersfoort een stopteken.

De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tevens bleek dat de auto niet verzekerd was. De auto werd in beslag genomen.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Utrechtsestraat heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het stelen van goederen.

Toezichthouders werden omstreeks 15.15 uur aangesproken door personeel van een winkel dat twee vrouwen op dievenpad waren bij verschillende winkels aan de Utrechtsestraat. De toezichthouders zagen de vrouwen lopen en spraken hen aan. De vrouwen konden niet verklaren hoe zij aan de goederen waren gekomen die zij in drie grote plastictassen bij zich droegen.

De politie werd gewaarschuwd en hield de vrouwen aan. Het betrof een 21-jarige vrouw uit Amersfoort en een 20-jarige vrouw uit Soest. Beide vrouwen verklaarde in acht verschillende winkels diefstallen gepleegd te hebben. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.