Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.15 uur

Tips na uitzending Opsporing Verzocht

UTRECHT- Op maandagavond 9 september 2002 vond er een schietpartij plaats op het Thomas a Kempisplantsoen. Naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht zijn er 16 tips binnengekomen welke de politie verder zal onderzoeken.

Op maandagavond stonden omstreeks 21.40 uur vier mannen op straat op het Thomas a Kempisplantsoen toen ze plotseling meerdere keren werden beschoten door een nog onbekend persoon. De vier mannen raakten gewond en een 18-jarige man uit Utrecht overleed een dag later aan zijn verwondingen. Politieonderzoek wees uit dat er meerdere keren met een automatisch vuurwapen is geschoten op het viertal. Drie van de mannen renden weg. De vierde man bleef liggen op straat. De schutter rende vervolgens achter een van de drie mannen aan en bleef staan op de middenberm van de Thomas A Kempisweg staan en liep daarna in de richting van de Broerestraat en stapte hier in een auto. Dit was een lichtgrijze 4 deurs Mercedes type C of E voorzien van xenon verlichting. In deze auto zat een handlanger die vervolgens hard wegreed.

De politie heeft naar aanleiding van getuigenverklaringen een compositietekening van de schutter gemaakt. Getuigen die de man herkennen, bijzonderheden kunnen vertellen betreffende de vluchtauto of andere belangrijke informatie hebben voor de politie, worden verzocht te bellen met een rechercheteam onder nummer 0900-8844.

Tasjesrovers aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden twee tasjesrovers aangehouden.

Omstreeks 01.25 uur reed een 20-jarige vrouw uit Utrecht door de Daalsetunnel. Ze reed op haar fiets en had haar tas aan de fiets hangen. Plotseling werd haar tas door een meisje van de fiets afgetrokken. De tas werd overgeven aan twee jongens die bij het meisje liepen. De vrouw vroeg de tas terug maar werd vervolgens geschopt door het meisje. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de daders.

In de omgeving werden twee jongens, in de leeftijd van 17- jaar afkomstig uit Maarssen en Utrecht, aangetroffen welke voldeden aan het signalement. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden in gestolen auto

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Omstreeks 13.15 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden over de Knipstraat. De 37-jarige man uit Utrecht werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de auto van diefstal afkomstig was. De Utrechter werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 16.00 uur zagen agenten de 28-jarige man uit Utrecht met hoge snelheid rijden over de Zandweg. Toen de agenten de man aanspraken sprak hij met dubbele tong en rook hij naar alcohol. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Parkeercontroleur geslagen
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een parkeercontroleur had geslagen. Omstreeks 15.45 uur liepen twee parkeercontroleurs over de Homeruslaan. Hier liep ook een 24-jarige man uit Utrecht. Deze man maakte opmerkingen naar de parkeerwachters. Deze liepen naar de man toe en vervolgens gaf de Utrechter een kopstoot maar miste het gezicht net van de parkeercontroleur. De man kreeg een duw en kwam ten val en stond weer op. Hij gaf vervolgens een van de controleurs een klap in het gezicht. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.