Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2002
Persberichten district Maastricht (Rkey; 14.12 u) Dinsdag 19 november 2002

Maastricht; Halt
Een passant betrapte afgelopen maandagavond in de wijk Amby in Maastricht een 15-jarige jongen uit deze wijk bij het afsteken van vuurwerk. De passant waarschuwde de politie en die ging terplaatse. Bij nader onderzoek bleek de knaap zon 25 zogenaamde strijkers bij zich te hebben. Die werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. Bekeken wordt of de jongeman in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau.

Maastricht; etalageruit vernield
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 05.00 uur zag de politie dat een etalageruit van een kledingwinkel aan de Maastrichter Smedenstraat was vernield. De politie heeft bij onderzoek in de omgeving twee mannen (19 / 22) uit Maastricht aangehouden. Die werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Bij de politie is aangifte gedaan omtrent de vernieling van de etalageruit (schadebedrag wordt op ruim duizend Euro geschat). De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van beide verdachten daarbij.

Maastricht; ingebroken
Afgelopen maandagavond, omstreeks 18.45 uur is ingebroken in een woning aan de Westrand in Maastricht. Bleek dat een inbreker via een raam de woning was binnengedrongen. De gewaarschuwde politie is nog in de omgeving op onderzoek uitgegaan, echter de inbreker kon niet meer worden achterhaald. Het is nog niet geheel duidelijk wat er allemaal precies is gestolen (moet nog precies worden nagegaan), echter er werden in ieder geval enkele bankpasjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; zakkenrollerij
Een 19-jarige jongevrouw uit Mheer ontdekte afgelopen maandagmiddag, toen zij uit de autobus (Wolder / Tongerseplein in Maastricht) stapte, dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Het slachtoffer gaf aan in het geheel niets te hebben gemerkt van deze diefstal. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer twintig Euro. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.