Ingezonden persbericht


Uitnodiging persbijeenkomst Global Future Forum
Dinsdag 19 november 2002, 10.00 uur - Unisys Nederland

Bunnik, 22 oktober 2002

Geachte redactie,

De komende vijf jaren zal een sterke consumentenbeweging ontstaan, die ertoe zal leiden dat bedrijven minder worden afgerekend op hun financiële prestaties en meer op de immateriële waarden die een bedrijf uitstraalt. Tegelijkertijd zijn grote bedrijven niet klaar voor deze ontwikkeling. Een ruime meerderheid van de CEO's van Global 1000-bedrijven geeft aan dat hun organisaties onvoldoende zijn ingericht op verandering.

Dat wijst onderzoek van het Global Future Forum (GFF) uit. Het Global Future Forum (www.thegff.com) is een samenwerkingsverband van academici, futurologen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Doel van het forum is om op basis van onderzoek verschillende scenario's voor de toekomst te ontwikkelen en te toetsen. Het forum is in 2001 opgericht en verbindt momenteel verschillende bedrijven, ruim 300 futurologen en tal van onderzoeksinstituten wereldwijd. Unisys heeft het initiatief vanaf de start krachtig ondersteund en is één van de belangrijkste contribuanten van het forum. Het forum richt zich onder meer op informatie-uitwisseling, onderzoek en de organisatie van congressen en conferenties.

Op dinsdag 19 november 2002 presenteren David Smith (Chief Executive Officer van het Global Future Forum) en dr. Joop de Vries (voormalig marketingdirecteur bij Shell Nederland en thans Director Futures bij Sociovision, een onderzoeksinstelling en adviesbureau op sociaal-cultureel gebied in Heidelberg) tijdens een persbijeenkomst de resultaten van een onderzoek naar 'De toekomst van de organisatie'. Aan het onderzoek werkten CEO's van Global 1000-bedrijven mee, evenals experts die deel uitmaken van het Expert Panel van het GFF. Frank Kaalen, Country Manager Unisys Nederland en Vice-President Continental Europe bij Unisys, zal toelichten hoe Unisys gebruik maakt van de onderzoeksresultaten van het forum in de dienstverlening aan klanten.

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van deze persbijeenkomst die plaatsvindt op dinsdag 19 november om 10.00 uur in het gebouw van Unisys Nederland, Tupolevlaan 1 in Schiphol-Rijk. U kunt zich aanmelden voor deze persbijeenkomst door een e-mail te sturen naar fleur@lvtpr.nl

Nadere informatie is beschikbaar bij Erwin Zijlstra, Unisys Nederland, telefoon 020 526 7847 of Klaas Doornbos, Lammers van Toorenburg PR, telefoon 030 65 65 070.

Met vriendelijke groet

Klaas Doornbos
Lammers van Toorenburg PR
t. +31 (0) 30 65 65 070
f. +31 (0) 30 65 65 473
e-mail: klaas@lvtpr.nl
www.lvtpr.com

P.O. Box 80
3980 CB Bunnik

Kosterijland 5
3981 AJ Bunnik