Ingezonden persbericht



Evenement Transportbesparing: Toepassingen en toekomst

Dinsdag 19 november organiseert het projectteam Transportbesparing samen met EVO, Stichting Natuur en Milieu en VNO-NCW een informatieve én interactieve middagbijeenkomst over toepassingen en toekomst van het concept Transportbesparing.

Doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van kennis en praktijkervaringen, en het verkennen van nieuwe winstmogelijkheden en kansen voor Transportbesparing in uw bedrijf of branche.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die binnen een branche of bedrijf op zoek is naar vernieuwende mogelijkheden voor productie en distributie die leiden tot (kosten)besparingen in het vervoer van goederen. In het programma is veel plaats ingeruimd voor het uitwisselen praktijkervaringen en discussie over de mogelijkheden van het concept.

Meer informatie:


* Projectteam Transportbesparing, Marlies Heerema, telefoon (070) 351 16 45.

* EVO, Rob Eijgendaal, telefoon (079) 346 73 19 of Freek Boele, telefoon (079) 346 72 18.

Elektronisch aanmelden? Klik op de knop rechts bovenaan deze pagina.

Programma

12.00 uur
Ontvangst met broodjes op TB-informatiemarkt*

13.00 uur
Transportbesparing: een breed gedragen en kansrijk concept opening door dagvoorzitter Harry Starren (directeur van de Baak, managementcentrum van VNO/NCW), vervolgens inleidingen door onder anderen:


* EVO-directeur Dick van den Broek Humphreij
* Directeur Stichting Natuur & Milieu Van den Biggelaar
14.00 uur
Maak uw keuze uit drie themasessies (die vinden twee keer plaats):


1. Digitale materieverplaatsing
het virtueel verplaatsen van goederen is een interessante ontwikkeling in het kader van Transportbesparing. Wat is op dit moment technisch mogelijk en welke ontwikkelingen zijn denkbaar. Welke rol kunnen overheid en bedrijfsleven spelen bij het ontsluiten van kennis of het mogelijk maken van nieuwe initiatieven?

2. Verkorten van ketens
transportbesparing gaat ook over innovaties in de productie en/of distributieketen. Binnen het subsidieprogramma lopen diverse projecten die gericht zijn op het verkorten van de keten, bijvoorbeeld door op locatie te produceren of door schakels in het proces te virtualiseren. Welke ontwikkelingen zijn kansrijk, wat kan de overheid doen om het benutten van deze kansen te stimuleren?

3. Compact en lichter produceren
welke innovaties om het product en/of de verpakking daarvan compacter te maken zijn denkbaar? Welke resultaten hebben de subsidieprogramma⤮s tot op heden opgeleverd en wie is verantwoordelijk voor dergelijke innovaties? Ook hier is punt van discussie met welke initiatieven de overheid kan meewerken aan de kennisontwikkeling en de praktische toepassing daarvan.

16.00 uur
Afrondend debat over succesfactoren van transportbesparing Conclusies en bevindingen uit de deelsessies vormen de input voor plenaire discussie met als doel een inventarisatie van kansrijke onderwerpen of belemmeringen die verdere uitwerking behoeven.

16.30 uur
Informele afsluiting op TB-informatiemarkt*


* Op de TB-informatiemarkt presenteren organisaties een concreet project of vraagstuk op het gebied van Transportbesparing. Wilt u hier met uw organisatie deelnemen aan de informatiemarkt, neem dan contact op met Letitia Kanhai, telefoon (070) 351 13 81.

Kijk ook op www.transportbesparing.nl

Contact
Informatie:
EVO-Bedrijfsbureau, telefoon (079) 346 73 46.

Prijs:
Gratis