Ingezonden persbericht

Persbericht
19 november 2002

Demon biedt Amsterdams bedrijfsleven goedkope huurlijnen

~ uniek regionaal aanbod: 2 Mb/s huurlijnen voor 700 euro per maand ~

Bedrijven in Amsterdam kunnen vanaf vandaag profiteren van een vaste bandbreedte voor de zeer aantrekkelijke prijs van 700 euro per maand. Zij zijn hiermee verzekerd van snelle en betrouwbare datacommunicatie.

Een huurlijn (leased line) biedt een permanente verbinding met het Internet, waardoor een bedrijfsnetwerk of extranet open kan worden gesteld voor klanten, thuiswerkers of bijvoorbeeld leveranciers. Door de continue beschikbaarheid van de volledige bandbreedte is een huurlijn ook zeer geschikt voor VPN-oplossingen en zijn toepassingen als video- en teleconferencing eenvoudig te realiseren.

Deze beproefde technologie kan Demon nu voor slechts Euro 700,00 per maand leveren. Het SLA garandeert 99,8% uptime per maand en bij een leased line geldt onbeperkt dataverkeer; de klant mag continu de volle 2 Mb/s benutten zonder later rekeningen te ontvangen voor extra dataverkeer. Desgewenst kan Demon ook voorzien in een router.

Uit recent onderzoek van Heliview blijkt dat de kosten de belangrijkste factor vormen bij de keuze voor een huurlijn. Demon maakt het voor Amsterdamse bedrijven mogelijk te profiteren van een zeer snelle en betrouwbare verbinding, die aanzienlijk goedkoper is dan vergelijkbare huurlijnen van andere aanbieders op de markt.

"De markt voor huurlijnen wordt nog steeds gedomineerd door KPN.", zei Jurgen Hof, Sales & Marketing Director bij Demon Internet. "Ondermeer door meerjarige contracten, maar ook vanwege onwetendheid, betaalt het gros van de afnemers veel te hoge tarieven voor huurlijnen met bandbreedtes variërend van 64 Kb/s tot 2 Mb/s. Demon is van mening dat de tarieven voor huurlijnen veel te lang kunstmatig hoog zijn gehouden. Bij Demon profiteert de eindgebruiker juist als eerste van de betere inkooptarieven die nu gelden. Amsterdam is de eerste regio die van dit aanbod kan profiteren. De overige randstedelijke gebieden zullen nog dit jaar volgen", aldus Hof.

Alle informatie over deze actie is te vinden op http://www.huurlijn.nl

( 314 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, sinds 1998 genoteerd aan de London Stock Exchange, één van Engeland's grootste aanbieders van telefoon-, data-, internet- en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet is een 'full-service' internetprovider gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke en particuliere gebruiker. Demon is dé provider op het gebied van internettoegang, hosting, managed security en VPN-oplossingen.

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In juli 2001 kreeg Demon Internet voor de derde keer op rij de hoogste waardering van MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research naar de kwaliteit van internetproviders.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020 422 20 00Fax: 020 422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com