Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 19 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)

Midden- en Noordoost-Twente:

Eenzijdig ongeval onder invloed van alcohol
02-778407
Ambt Delden, kruising Langenhorsterweg/Bellinkweg
Maandag 18 november omstreeks 22.20 uur
Een 30-jarige automobilist uit Enschede reed op de Langenhorsterweg en stuurde in een bocht niet voldoende naar links. Hierdoor botste hij tegen een lichtmast en belandde met zijn auto bovenop een paddestoel. De auto was total loss en werd afgesleept. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en werd derhalve aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,57 promille. Tegen de 30-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Ongeval met letsel
02-778299
Losser, Broekhoekweg
Maandag 18 november omstreeks 15.30 uur
Een 17-jarig meisje uit Overdinkel reed met haar snorfiets op het fietspad van de Broekhoekweg. Zij reed langs twee wandelende dames en kwam in de berm terecht. Door het natte weer was het gras heel glad, waardoor het meisje ten val kwam. De ambulance kwam en onderzocht haar ter plekke. Het meisje had vermoedelijk alleen een paar kneuzingen opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht.


Aanhouding wegens overtreding van de Opiumwet
02-088777
Borne, Bekenhorst
Maandag 18 november omstreeks 17.30 uur
Surveillerende politieagenten zagen een scooter rijden met daarop twee personen, waarvan de passagier geen helm droeg. Hierop werd hen een stopteken gegeven. De passagier, een 18-jarige jongen uit Borne, kreeg een bekeuring wegens het niet dragen van een helm. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Bornerbroek werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Omdat het bekend was dat beide jongens vaker voor deze feiten bekeurd waren, werd de bromfiets meegenomen naar het politiebureau. In de buddysit van de bromfiets werden twee zakjes met XTC-pillen aangetroffen. Beide verdachten werden aangehouden en na verhoor heengezonden. Uit onderzoek bleek dat de aangetroffen pillen van een derde persoon waren, namelijk van een 18-jarige jongen uit Borne. Hij werd nog diezelfde avond in zijn woning aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt in XTC-pillen te handelen. In de woning van verdachte werd nog een aantal XTC-pillen aangetroffen. De 18-jarige werd opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Gestolen auto aangetroffen
02-088284
Hengelo, Breemarsweg
Maandag 18 november
Op 16 november jl. deed een 39-jarige man uit Hengelo aangifte van diefstal van een grijze Renault Megane met kenteken 10-HR-JV. De auto werd gestolen voor een woning aan de Hampshire. De auto werd maandag 18 november jl. aangetroffen aan de Breemarsweg. De auto stond onafgesloten en onbeschadigd. Vermoedelijk is sprake geweest van joyriding.


Gestolen auto aangetroffen
02-766646
Baarn
Maandag 18 november
De blauwe Audi 80 met kenteken YX-84-YB, die vrijdag 4 oktober jl. werd gestolen aan de Loosbroersstraat in Markelo, werd op 18 november jl. aangetroffen in Baarn.Een 31-jarige man uit Markelo, eigenaar van de auto, deed op 4 oktober jl. aangifte van diefstal.


Inbreker aangehouden
02-778417
Hengelo, Kettingbrugweg
Maandag 18 november omstreeks 23.30 uur
Er kwam een melding binnen dat getuigen achter een man aanzaten, die vermoedelijk op een camping aan de Kettingbrugweg had ingebroken. Een getuige had de man op het dak van een caravan betrapt, waarna de man er op een damesfiets vandoor was gegaan.De betreffende fiets werd even later aan de Elsbeekweg aangetroffen. In de fietstassen zaten verschillende inbreekwerktuigen. Op het moment dat de politieagent de fiets aan het inspecteren was, hoorde hij geluiden vanuit de bosjes. Op roepen werd niet gereageerd, waarop de diensthond werd ingezet. Kort daarna hoorde de agent vanuit de bosjes "Haal die ...hond weg!". Hij had geprobeerd te vluchten en was door de hond in zijn onderbeen gebeten. De verdachte, een 20-jarige man uit Enschede, voldeed aan het door een getuige opgegeven signalement en werd aangehouden. Hij werd op de poli aan zijn wond behandeld.Nader onderzoek wees uit dat op genoemde locatie aan de Kettingbrugweg een schuur was opengebroken en dat het dakraam van een caravan was geforceerd. Het is nog niet bekend of er wat is weggenomen. De 20-jarige man is voor nader onderzoek opgesloten.


Controle fietsverkeer
02-088555
Hengelo, kruising Bornsestraat/Demmersweg
Maandag 18 november
Op bovengenoemd kruispunt werd het fietsverkeer tussen 07.15 en 08.30 uur gecontroleerd. In totaal werden 4 fietsers bekeurd wegens het rijden door rood licht.


Noordwest-Twente:

Verkeerscontrole fietsen en bromfietsen
02-088635
Almelo, Rietstraat en Bornsestraat
Maandag 18 november
Van 07.00 tot 09.15 uur werd gecontroleerd op bovengenoemde straten. In totaal werden 37 processen-verbaal opgemaakt wegens:16 x overschrijding constructiesnelheid bromfietsen, 1x rijden door rood licht, 6x geen helm, 12x geen of verkeerde verlichting en 2x geen bromfietscertificaat.


Algemene verkeerscontrole
02-088642
Almelo, Violierstraat
Maandag 18 november
Van 07.00 tot 09.00 en van 10.30 tot 12.15 uur werd gecontroleerd op de Violierstraat. In totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven wegens 1x niet dragen van een gordel, 3x niet dragen van een helm, 1x gladde band, 1x defecte rem, 5x overschrijding constructiesnelheid bromfietsen, 1x niet APK-gekeurd, 1x geen bromfietscertificaat en 1x ontbreken kenteken.


Aanhouding wegens diefstal op camping
02-778229
Hoge Hexel, Haarboersweg
Maandag 18 november omstreeks 09.15 uur
Nadat een bromfietser de camping opgereden was en even later vertrok, bleken een paar kastjes in het washok te zijn opengebroken en te zijn leeggehaald. In de kastjes zat geld van de wasmachine en droger. De politie werd gebeld, die de verdachte, een 36-jarige man uit Almelo, even later op de Rijssensestraat aantrof en vervolgens aanhield. Het muntgeld, ongeveer ¤ 35,00, werd bij de man aangetroffen. Hij bekende de diefstal. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hennepkwekerij ontmanteld
02-088687
Almelo, Derk Smoeslaan
Maandag 18 november omstreeks 15.25 uur
Na onderzoek werd op een zolder van een woning een hennepplantage aangetroffen met ongeveer 230 planten. De planten waren reeds geoogst en hingen te drogen. Zowel de planten als de apparatuur werden inbeslaggenomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen de eigenaar, een 19-jarige jongen uit Almelo, wordt proces-verbaal opgemaakt.