Gemeente Deventer

Steenbrugge

INSPRAAK OP STARTNOTITIE MILIEUEFFECTRAPPORTAGE STEENBRUGGE

Het college van burgemeester en wethouders heeft recent de startnotitie van de milieueffectrapportage (m.e.r.) voor de woningbouwlocatie Steenbrugge opgesteld. Doel van de m.e.r. is de milieugevolgen voor de bouw van Steenbrugge inzichtelijk te maken, zodat het college deze in de besluitvorming kan meenemen.

De startnotitie geeft inzicht in het verloop van de m.e.r.-procedure, het doel van het woningbouwproject en een beschrijving van de huidige milieusituatie. Daarnaast geeft de startnotitie aan welke onderwerpen in het MER (milieueffectrapport) worden onderzocht en met welke methoden dit gebeurt. Op de startnotitie m.e.r. is inspraak mogelijk.

De woonwijk Steenbrugge

Na afronding van De Vijfhoek moeten in Steenbrugge begin 2007 de eerste woningen worden opgeleverd. Rond 2013 is dan een moderne en aantrekkelijke woonwijk aan de noordzijde van de stad verrezen. In het door burgemeester en wethouders (in september) vastgestelde Programma van Eisen zijn drie globale modellen voor de woonwijk Steenbrugge gepresenteerd. In de startnotitie zijn deze drie modellen terug te vinden. De modellen worden momenteel verder uitgewerkt en getoetst tijdens het vervolg van de m.e.r.-procedure.

Startnotitie ter inzage

De officiële inspraakperiode is van 25 november en tot en met 24 december 2002. Inspraakreacties die na deze datum binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.

De notitie ligt tijdens de inspraakperiode ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen, Burseplein 10.

Bovendien kunt u de notitie downloaden via de internetsite: www.deventer.nl (onder plannen, bouwen en Steenbrugge).

Als u op een ander moment de startnotitie wilt inzien, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met A. Fermont, telefoon 694214.

U kunt een gedrukt exemplaar van de startnotitie m.e.r. opvragen bij het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon 693461.

Een schriftelijke inspraakreactie op de startnotitie m.e.r. kunt u sturen aan de gemeenteraad, t.a.v. G.J. Sizoo, hoofd sector Ruimte, Milieu en Wonen, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, onder vermelding van inspraak Startnotitie m.e.r. Steenbrugge.

Informatiebijeenkomst

De gemeente organiseert over de startnotitie m.e.r. tevens een inspraakavond. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de m.e.r.-procedure en een toelichting op de voortgang van de plannen voor Steenbrugge. Tevens is het mogelijk vragen te stellen.

De inspraakavond is op dinsdag 26 november. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis, Grote Kerkhof 4. U kunt eventuele schriftelijke reacties ook tijdens deze bijeenkomst indienen.