Gemeente Hengelo


Collecte


Van 25 tot en met 30 november collecteert Muziekvereniging Concordia.
Collectanten kunnen zich legitimeren.

Raadscommissies


Ruimtelijke Zaken

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 26 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staat onder meer:

* Verkeersregelinstallatie Marskant

Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 27 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staat onder meer:

* Taakstelling ROC ten aanzien van inburgeringscontract
Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 28 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Voorbereidingsbesluit Hart van zuid


* Procedure voorstel strategische visie Netwerkstad Twente
Asbest vondst FBK stadion


In verband met de mogelijke uitbreiding van het FBK stadion en de grondwater-problematiek aldaar is de gemeente een onderzoek gestart naar de constructie van het stadion. Bij dit onderzoek stuitte de aannemer op stukjes asbest. Reden voor de gemeente om het werk stil te leggen en een gericht asbestonderzoek te starten. Dit onderzoek heeft recent plaatsgevonden. De voorlopige resultaten hiervan duiden op aanwezigheid van asbestresten. In afwachting van de definitieve resultaten heeft de gemeente besloten in het stadion een aantal maatregelen te treffen om gezondheidsrisicos voor medewerkers, gebruikers en bezoekers te voorkomen.

Vragen?

Heeft u vragen over de gezondheidsrisico's, dan kunt u terecht bij de speciale telefoonlijn van de GGD, telefoonnummer 0546-536906. Dit nummer is tijdens werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

Omnibusenquête 2002


In de maand november ontvangen 2000 mensen in Hengelo een vragenlijst over actuele onderwerpen in de gemeente: Omnibus 2002. Ontvangt u een vragenlijst? Dan zouden we het op prijs stellen als u deze binnen twee weken invult en zo uw standpunten kenbaar maakt aan het gemeentebestuur. Wanneer na twee weken uw enquête nog niet is ontvangen, komt een medewerker van de gemeente bij u aan de deur. U kunt de ingevulde vragenlijst dan alsnog meegeven. Uw antwoorden worden vertrouwelijk verwerkt.

Informatie over de Omnibusenquête kunt u krijgen bij de heer D. Hoek, telefoon 245 91 99.

Kinderboerderij en Centrum voor Natuur- en Milieueducatie gesloten


Tot en met vrijdag 22 november zijn de Kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie gesloten in verband met een interne verhuizing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Hendriksen, telefoon 256 94 38.

Uitnodiging inloopbijeenkomst Hengelose Es

De gemeente Hengelo is bezig om een nieuw winkelcentrum te realiseren in de Hengelose Es. Bij het winkelcentrum worden ook een dienstencentrum, een woonzorgcomplex, een wijkcentrum en woningen gebouwd. Het plan is ontwikkeld door BAM Vastgoed en HBS Ons Belang. Inmiddels is het plan door de stuurgroep Hengelose Es goedgekeurd.

Inloopbijeenkomst

Wij nodigen u van harte uit om de plannen in te zien tijdens de inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 27 november 2002 tussen 16.00 uur - 20.30 uur in basisschool Het Kompas aan de Weusthagstraat 3.

Tijdens deze inloopgelegenheid kunt u de plannen bezichtigen en zijn er mensen van de gemeente, van BAM Vastgoed en van HBS Ons Belang aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Uitnodiging inloopbijeenkomst Afrikaanderbuurt

In november 2001 heeft de gemeente een conceptplan gepresenteerd voor het inrichten van de Afrikaanderbuurt als 30-kilometerzone om zo de veiligheid in de wijk te bevorderen. Bij inloopavonden eerder dit jaar zijn reacties ingediend met betrekking tot de conceptplannen. Deze reacties zijn nu verwerkt in definitieve plannen. U kunt nu kennis nemen van de uiteindelijke plannen die tot stand zijn gekomen na bestudering van de ingediende reacties en overleg met actiegroep Mispoes.

Inloop middag en -avond

U bent van harte uitgenodigd om de inloopmiddag of -avond bij te wonen op woensdag 20 november 2002 s middags tussen 14.00 uur - 16.00 uur of s avonds tussen 19.00 uur - 21.30 uur in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Tijdens de inloopmiddag en -avond kunt u de reacties inzien die na de vorige inloopavonden zijn ingediend. Wilt u deze reacties van tevoren ontvangen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de heer Van 't Hoff, telefoon 245 96 23.

Uitnodiging informatiebijeenkomst buitengebied Hengelo

De Provincie Overijssel is bezig met de planvorming voor de reconstructie van het landelijke gebied, onder andere in Hengelo. Aanleiding voor deze reconstructie is vooral de problematiek rond varkenspest. Het doel van de reconstructie is een kwaliteitsimpuls te geven aan het platteland voor de gebieden, landbouw, toerisme, wonen, recreatie en verbetering van de leefbaarheid.

Informatiebijeenkomst

Om de provincie juist en volledig te kunnen adviseren organiseert de gemeente op donderdag 28 november 2002 een bijeenkomst voor alle bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden van het buitengebied. U kunt zich op deze avond laten informeren over de plannen en mogelijke wensen kenbaar maken. U bent van harte uitgenodigd op 28 november van 19.30 tot 22.00 uur in het Parochiehuis, Beckumerschoolweg 38 in Beckum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Hakstegen, telefoon 245 97 18.

Energiepremieregeling 2003


De Rijksoverheid heeft een premieregeling ingesteld om energiebesparing in huishoudens te bevorderen: de Energiepremieregeling. Een energiepremie geldt voor diverse energiezuinige apparaten en energiebesparende maatregelen in en aan de woning.

Deze Energiepremieregeling wijzigt per 1 januari 2003. Het aantal maatregelen wordt verminderd en de premies kunnen lager zijn. De conceptlijst met maatregelen kunt u bekijken op www.vrom.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw energiebedrijf:

Cogas, telefoon 0800-0230845

Essent, telefoon 0800-0330
Hond Fijn - Overlast Klein


Onder deze actienaam zijn medewerkers van de afdeling wijkbeheer bezig geweest met de invoering van het nieuwe hondenbeleid in Hengelo. De wijk Slangenbeek was als laatste aan de beurt en ook hier zijn de voorzieningen voor de honden inmiddels aangelegd.

Alle hondenbezitters woonachtig in deze wijk hebben een folder met een kaart, waarop alle locaties zijn aangegeven, toegestuurd gekregen. Als u geïnteresseerd bent in de locaties van deze voorzieningen kunt u een folder ophalen bij de Gemeentewinkel of bij de balie van Wijkbeheer.

Meer informatie over het nieuwe hondenbeleid in Hengelo kunt u krijgen bij Wijkbeheer, telefoon 245 94 59.
Woningbehoefte onderzoek 2002


Het Woningbehoefte onderzoek is een landelijk onderzoek van het ministerie van VROM naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook de gemeenten en woningcorporaties hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.

Interview onder inwoners

Hert onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland. Ook in Hengelo worden interviews afgenomen. Het kan zijn dat u inmiddels geïnterviewd bent. Het onderzoek is in april gestart en loopt door tot en met december 2002. U kunt dus nog steeds benaderd worden voor een interview.

Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied.
Gezondheidswijzer


Thema uw ogen en oren

In de maanden november en december besteedt de Gezondheidswijzer, het informatiecentrum van de GGD Twente, aandacht aan diverse gehoor- en gezichtsproblemen. De Gezondheidswijzer heeft veel informatie verzameld over de meest voorkomende oogproblemen, de invloed van walkmans en harde muziek op het gehoor en ook informatie voor ouders van kinderen die minder goed horen. Tevens is er een gehoortest verkrijgbaar waarmee u zelf thuis kunt nagaan of uw gehoor nog goed werkt.

Meer informatie

Het informatiemateriaal is gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer en bij de Bibliotheek Hengelo. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en gezondheidszorg kunt u dagelijks tussen 09.00 en 15.00 uur terecht bij de Gezondheidswijzer, telefoon 0546 536890. De gewenste informatie krijgt u gratis toegestuurd. Bestemmingsplannen


Voorbereidingsbesluit

De raad heeft in zijn vergadering van 12 november 2002, besluit nummer 34279, verklaard dat een bestemmingsplan in voorbereiding is ten behoeve van een asielzoekerscentrum, de bouw van een school en voorzieningen voor voetbalvereniging Juliana. Het gebied omvat grotendeels het voormalig sportterrein van voetbalvereniging ATC65 en het terrein van voetbalvereniging Juliana. Het gebied wordt gedeeltelijk begrensd door de P.C. Hooftlaan, de Sportlaan Driene, de Zwavertsweg en de spoorlijn Hengelo-Oldenzaal.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende stukken ligt van 20 november 2002 tot en met 7 januari 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen desgewenst een verzoek indienen de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo Dit verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
Bouwplannen


Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* Boekweitweg 53, oprichten schuur

* Nijhofslaan 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Paul Pellastraat 150, plaatsen dakkapel
Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Benninksweg 68, veranderen en vergroten woonhuis
* Cardiffstraat 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 75, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. overdekt terras

* Delhezstraat 13, plaatsen 2 dakkapellen
* Drienersteeg 22 en Drienerstraat 14, oprichten woonhuis en winkel
* Gotenburgstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Kettingbrugweg 60, plaatsen toiletgroep (sanitair unit)
* Londenstraat 107, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Molenweg 56, veranderen voorgevel

* Parijsstraat 47, veranderen en vergroten woonhuis
* Rumkehof 18, veranderen en vergroten woonhuis
* Tulpstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Wolfkaterweg 51, veranderen woonhuis

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 4 tot en met 8 november is ingestemd met:
* Andreastraat 17, oprichten tuinhuisje

* Leurinkstraat 18, plaatsen dakkapel

* Paganinistraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Woltersweg 26, oprichten schuur

Bouwvergunningen

In de week van 4 tot en met 8 november is vergunning verleend voor:
* Anninksweg 64, oprichten werkplaats

* Grenoblestraat 13, plaatsen dakkapel

* Kees van Baarenstraat 39, plaatsen dakkapel
* Nicolaasstraat 1, plaatsen 2 dakkapellen
* Otterstraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Parallelweg LS 2 A, plaatsen container t.b.v. stoomketel en tank
* Veluwestraat 19, plaatsen dakkapel

* Vondelstraat 20, plaatsen dakopbouw

Sloopvergunningen

In de week van 4 tot en met 8 november is vergunning verleend voor:
* Loninkvoetpad 14, slopen 4 varkensschuren
* Mensinkweg 80, slopen werktuigenloods

Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18,
7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 4 tot en met 8 november 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.

Doorbreking aanhoudingsplicht, artikel 50 lid 4 Woningwet

Bouwplannen zijn ingediend voor:

* Binnenweg 1, veranderen garage

* Deldenerstraat 75, veranderen en vergroten woning met overdekt terras

De raad heeft verklaard dat voor het gebied waarin deze percelen liggen een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid
1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om een bouwvergunning aanhouden. Omdat de bouwplannen in overeenstemming zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan en met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan, dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunningen. Burgemeester en wethouders zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan deze bouwplannen.
Ter inzage en zienswijzen

De bouwplannen liggen van 20 november tot 18 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u tot 18 december 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO

Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen ten behoeve van:

* Gotenburgstraat 14, veranderen en vergroten van een woning
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het bestemmingsplan "Vossenbelt, uitwerking 1" bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 20 november tot 4 december 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 4 december 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Een bouwplan is ingediend voor:

* Dinant Dijkhuisstraat 232, oprichten van een garage
Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 20 november tot 18 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 18 december 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet milieubeheer


Vergunning wet milieubeheer

Bij de afdeling Milieu ligt vanaf woensdag 20 november gedurende zes weken ter inzage het besluit tot verlening van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende (revisie)vergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de Wet milieubeheer aan:

* Essent Netwerk Noord B.V. te Groningen voor een transformatorstation aan de Slachthuisweg tegenover het adres met nummer 10, kadastraal bekend sectie A, nr. 4714 in Hengelo. Het betreft hier een 110/10 KV schakel en verdeelinrichting, waarin elektrische energie van 110 KV wordt omgezet in elektrische energie van 10 KV om te dienen als voeding voor transformatorstations elders. Op hun beurt zetten deze transformatorstations de spanning om van 10 KV naar 220/380 KV

Beroep en voorlopige voorziening

Aangezien het vergunningbesluit naar de strekking niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan en er niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit, is het in beginsel niet mogelijk hiertegen beroep in te stellen. Beroep staat wel open als u kunt aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen. Wilt u beroep instellen, dan dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen vier weken na het verzoek van de Griffier dient u een bedrag van 109,- (voor rechtspersonen 218,-) als griffierecht te betalen. Indien u voor afloop van de beroepstermijn het schriftelijk verzoek doet een voorlopige voorziening te treffen bent u nogmaals 109,- (voor rechtspersonen 218,-) griffierecht verschuldigd . In dat geval treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is alleen mogelijk indien u ook een beroepschrift indient.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.
Kapvergunningen


In de week van 6 tot en met 12 november 2002 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 beuk in de Robert Stolzstraat 14. Herplant: 1 dakplataan in de maat 12-14

* 2 lindes in het Kerkpad 9 (Beckum). Herplant: 2 bomen in de maat 12-14, van een duurzame houtsoort

* 1 kastanje in de Twekkelerweg 327. Herplant: 2 vruchteloze kastanjes in de maat 14-16

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 6 tot en met 12 november 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 94 59.
Verkeersbesluiten


De gemeente Hengelo zich heeft geconformeerd aan het "Startprogramma Duurzaam Veilig". In dit programma zijn afspraken gemaakt om de verkeersveiligheid een extra impuls te geven met als doel het aantal verkeersslachtoffers in 2010 ten opzichte van 1985 met 40% te verminderen en het aantal doden met 50%.

In het kader van "Duurzaam Veilig" zijn de volgende verkeersbesluiten genomen:

* Instellen van een 30 km zone voor de Colensostraat en Paul Krugerstraat gelegen tussen Schalkburgerstraat en Oldenzaalsestraat

In verband met het nieuwe bestemmingsplan O-kwadraat wordt, vooruitlopend op het aanwijzen van de gehele Afrikaanderbuurt als 30 kilometerzone, een 30 kilometerzone ingesteld voor de Colensostraat en het gedeelte van de Paul Krugerstraat gelegen tussen de Schalkburgerstraat en de Oldenzaalsestraat.


* Afsluiten Bachstraat ter hoogte van de kruising Diepenbrockstraat
De bocht Bachstraat-Diepenbrockstraat werd als onveilig ervaren. Bovendien is er sprake van sluipverkeer. Automobilisten proberen via de Diepenbrockstraat en Bachstraat een deel van de wachtrij voor de verkeerslichten aan de Josef Haydnlaan-Oldenzaalsestraat te mijden.


* Omdraaien eenrichtingsverkeer Chopinstraat en afsluiten voor vrachtverkeer

Om het vrachtverkeer te weren wordt de rijrichting in de Chopinstraat omgedraaid en wordt de Chopinstraat afgesloten voor vrachtverkeer langer dan 6 meter. Het eenrichtingsverkeer en vrachtwagenverbod worden ingesteld na de toegang tot de parkeerplaatsen tussen Chopinstraat en Mozartlaan.

Het deel van de Griegstraat tussen Mozartlaan en Chopinstraat wordt tweerichtingsverkeer. Dit om te voorkomen dat verkeer uit de Chopinstraat slechts via de Anton Brücknerstraat de Mozartlaan kan bereiken.


* Instellen van een 30 km zone voor de Hengelose Es
Voor de Hengelose Es, globaal omgeven door Bornsestraat, Europalaan, Oosterbosweg, Van Alphenstraat, omgeving Twentebad tot aan de Zaagstraat, Hamerstraat, Deurningerstraat, Sloetsweg, Dennenbosweg en Mr. P.J. Troelstrastraat, wordt een 30 km zone ingesteld. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Beukweg, Uitslagsweg tot aan de Leefsmastraat, de Leefsmastraat en Coba Ritsemastraat. In verband met de nabijheid van verkeerslichten aan de Castorweg-Deurningerstraat wordt ook een deel van de Castorweg van deze maatregel uitgezonderd.

Ter inzage en bezwaar

Genoemde besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer 115, Reitzstraat 15. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werk aan de weg


St. Ludgerusstraat

In verband met rioleringswerkzaamheden is de St. Ludgerusstraat tussen t Kotte en de Kerkstraat tot ongeveer 20 december 2002 afgesloten voor het verkeer.

Weideweg

In verband met onder andere rioleringswerkzaamheden is het gedeelte Weideweg, gelegen tussen de Bornsestraat-Bankastraat-Wegtersweg, tot ongeveer eind 2002 afgesloten voor alle verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers.

Meer informatie

Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl. onder het kopje '"Werk aan de weg" op de hoofdpagina.

Klein Driene

In verband met het aanbrengen van drempels in de wijk Klein Driene worden de volgende wegen afgesloten:

* Mozartlaan-Paganinistraat-Schutzstraat, van 15 tot en met 22 november

* Mozartlaan 48, van 18 tot en met 19 november
* Mozartlaan 80, van 19 tot en met 20 november
* Mozartlaan-Griegstraat-Palestrinastraat, van 20 tot en met 25 november


* Mozartlaan 80, van 19 tot en met 20 november
* Mendelssohnstraat nabij Beethovenlaan, van 22 tot en met 26 november

* Kotmansweg 2 nabij Oldenzaalsestraat, van 25 tot en met 27 november

* Bachstraat-Diepenbrockstraat, van 25 tot en met 29 november

Spoorwegovergang Zwavertsweg

In verband met werkzaamheden aan het spoor wordt de spoorwegovergang in de Zwavertsweg van 23 november 12.30 uur tot en met 24 november 18.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Hamsweg

In verband met werkzaamheden van Rijkswaterstaat Oost Nederland aan het viaduct over de rijksweg 35 in de Hamsweg, wordt de Hamsweg tussen de Woolderbroekweg en de Spiekerweg tot en met 29 november afgesloten voor het verkeer.