Verbond van Verzekeraars

Risicobeoordeling Brandverzekeringen gewijzigd

Het Verbond heeft de risicobeoordelingsmodellen Brandverzekeringen (Industrie, Winkels en Opslag) op een beperkt aantal punten gewijzigd. De wijzigingen zijn het gevolg van een recente controle aan de hand van de meest recente risicokennis en de laatstbekende statistische informatie van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Het Verbond heeft tevens van de mogelijkheid gebruikgemaakt om de modellen een uniform uiterlijk te geven.

De risicobeoordelingsmodellen Industrie, Winkels en Opslag zijn door het Verbond opgesteld om de risicotechnische beoordeling van objecten, die tegen brand en bijbehorende gevaren zijn verzekerd, te ondersteunen. De modellen zijn daardoor een goed hulpmiddel voor het vaststellen van de risicos en de berekening van de daarbij behorende risicopremie.

Het Verbond heeft onlangs een aantal wijzigingen in de risicobeoordelingsmodellen en bijbehorende handleidingen verwerkt. Zo zijn de kortingspercentages in de risicobeoordelingsmodellen Industrie en Opslag in het onderdeel inbraak aangepast. Omdat de risicopremies voor inbraak in de afgelopen periode lager bleken te zijn, zijn de kortingen hoger geworden. De andere wijzigingen betreffen de brand-basispunten in de industrielijst voor een aantal risicocodes. Het Verbond beveelt het gebruik van de nieuwe
risicobeoordelingsmodellen van harte aan.

Bondig, november 2002