Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-11-2002
1e persbericht van dinsdag 19 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man valt politieman in burger aan
Een man van 33 uit Eindhoven is maandagavond rond 20.20 uur aangehouden nadat hij een politieman in burger had aangevallen en met de dood had bedreigd. Dat gebeurde in een winkel in Winkelcentrum Woensel. De politieman had de verdachte eerder dit jaar op de Vestdijk aangehouden nadat deze andere agenten had beledigd en bedreigd. Gisteravond in de winkel herkende de verdachte de politieman. Toen deze de winkel wilde verlaten, werd hij door de verdachte aangevallen en met de dood bedreigd. De agent kon de man van zich afhouden en zijn collegas bellen. Die hebben de man aangehouden; hij zit nog vast.

Eindhoven: Man vernielt ruit
Een man van 40 uit Eindhoven is maandagavond rond 21.45 uur aangehouden omdat hij een ruit van een pand aan de Augustijnendreef zou hebben vernield. De man had zich verstopt in de bosjes bij het pand, waar hij door de politie werd ontdekt. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Een man van 33 uit Helmond is dinsdagochtend rond 5.00 uur aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in een aantal autos. Die stonden geparkeerd in de omgeving van de Sint Rochusstraat in Eindhoven.Toen de politie de melding kreeg dat er in de autos werd ingebroken, is ze daar gaan kijken. De verdachte werd op de Stratumsedijk aangehouden met inbrekersgereedschap bij zich. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. Bij tenminste vier autos is een raampje ingeslagen; het is nog onbekend wat er uit de wagens is weggehaald.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Kanaaldijk Noord Oost. De achterdeur van het pand is opengebroken, en het bedrijf is doorzocht. Er is een nog onbekende hoeveelheid geld weggehaald uit de kassa.

Helmond: Hennepkwekerij opgerold
Bij een inval in een woning aan het Haagplein is dinsdagochtend rond 10.00 uur een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In de schuur van de woning stond kweekapparatuur, maar de hennepplanten waren weg. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de henneptoppen op de zolder van het huis lagen te drogen. Er werd in totaal 1650 gram aan gedroogde toppen gevonden. Alle kweekapparatuur en de hennep is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. De 43-jarige bewoner van het huis is aangehouden; hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Waalre: Ramkraak op winkel
Dinsdagochtend rond 5.00 uur is een ramkraak gepleegd op een winkel aan Den Hof. De etalageruit en een rolluik werden met een auto vernield, waardoor de daders in de winkel konden komen. Het is nog niet bekend wat er is weggehaald. Na de ramkraak hebben getuigen drie mannen zien wegrennen. Ze zijn spoorloos verdwenen.

Lieshout: Snelheidscontrole
Op de Sonseweg is maandagmiddag tussen 14.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 917 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 107 te hard reden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 135 km/u.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is maandagavond tussen 19.15 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 127 km/u. Er werden 353 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 77 te hard reden.