Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2002 Persbericht district Sittard (HP 13.00 u) Dinsdag 19 november 2002

Geleen, winkelinbraak.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een winkel gevestigd aan de Rijksweg centrum te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de winkel werd verkregen nadat de inbreker op grove wijze de glazentoegangsdeur kapot sloeg. Uit de winkel werd slechts één jas ontvreemd met een winkelwaarde van 119 euro. De beheerster van de winkel heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De aangerichte schade is volgens de winkelierster vele malen groter dan de waarde van de gestolen jas.

Sittard, etalagekraak.
Maandagavond 18 november 2002 heeft tussen 20.15 en 20.30 uur een etalagekraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Tudderenderweg te Sittard. De inbreker gooide met een stoeptegel een ruit van een van de etalages aan diggelen. Daarna deed hij een greep in de etalage. Daaruit ontvreemdde hij een aantal piercingsieraden met een geschatte waarde van ruim 2500 euro. De dief werd betrapt maar rende er snel tussenuit. Tijdens de achtervolging wist hij te ontkomen. De eigenaresse van de winkel heeft bij de politie aangifte gedaan.

Oirsbeek, vuurwerkgooiers bekeurd.
Maandagavond 18 november 2002 kort voor 19.00 uur werd in de omgeving van een kantine in de Pollack te Oirsbeek vuurwerk afgestoken. Waarschijnlijk een superstrijker die met een oorverdovende knal tot ontploffing werd gebracht. Verantwoordelijk voor het afsteken was een 16 jarige jongen uit Hoenbroek. Hij bleek geen vuurwerk meer bij zich te hebben en bekende de politie het vuurwerk afgestoken te hebben. Hij werd door de politie bekeurd waarbij hij een boete opgelegd kreeg van 80 euro.

Op de Kerkhoflaan te Geleen werd maandagavond 18 november 2002 een 12 jarige jongen door de politie betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Een rotje had hij ook nog op zak. De betrapte jeugdige zal een verplichte cursus van het bureau Halt moeten volgen.

Puth, brand in woning

Maandagavond 18 november 2002 is omstreeks 19.15 uur brand ontstaan in een woning aan Einder Coolhoff te Puth. De bewoner bemerkte na een brandlucht in zijn woning dat het plafond aan het smelten was en verliet daarop met zijn gezin de woning. De gewaarschuwde brandweer die met meerdere blusvoertuigen ter plaatse kwam bluste de brand die tussen het plafond woedde. Vermoedelijk door oververhitting van de openhaard vatten houten balken in het plafond vlam. De brandweer moest om de brand te kunnen blussen een groot gedeelte van het dak slopen om bij de brandhaard te kunnen komen. Tengevolge van de brand ontstond daarnaast in de woning roet- en waterschade. De stichting Salvage heeft de getroffen bewoners de helpende hand geboden.

Geleen, dieven aangehouden.
De politie heeft maandagavond 18 november 2002 op de Jos Klijnenlaan te Geleen een man en een vrouw aangehouden die gestolen kleding bij zich hadden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
De politie controleerde het tweetal omstreeks 20.35 uur omdat er gereden werd zonder verlichting op de fiets. In een tas welke het tweetal bij zich had zaten diverse kledingstukken die nog voorzien waren van de originele verpakking en voorzien van prijskaartjes Naar de herkomst van de kleding gevraagd kon daarop geen afdoende antwoord gegeven worden. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek de vrouw, een 28 jarige inwoonster van Beek, gezocht te worden omdat zij niet was teruggekeerd van een proefverlof.

De fiets waarmee het tweetal zich verplaatste werd volgens het tweetal voor enkele tientallen euros gekocht van een verslaafde. Zij werden, verdacht van het plegen van diefstal en heling, aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De kleding bleek afkomstig te zijn uit een grootwarenhuis in het centrum van Geleen, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Naar de herkomst van de fiets wordt een onderzoek ingesteld. De mannelijke verdachte is een 29 jarige inwoner van Geleen. De politie maakt tegen het tweetal proces-verbaal op.