Gemeente Hoogeveen


---

20 november 2002

Inhoud


* Kwaliteitsimpuls nodig voor groei bevolking *
* Raad vergadert *

* Werk aan de Haarweg-west is gereed *

* Commissie voor bezwaarschriften *

* Noodweg naar ziekenhuis *

* Inspraak over speelterrein *

* Collecte *

* Oud papier *

* Beleving van ruimte in nieuw Stationsgebied *
* Bijeenkomst 2 december *

* Hoorzitttingen over toekomst van vliegveld *
* Mededelingen *

+ Wet milieubeheer *

+ Verkiezingen Tweede Kamer *

+ Inspraak voorontwerp bestemmingsplan "Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan" *

+ Wet milieubeheer *

+ Ontwerpbestemmingsplan prostitutiebedrijven *
+ Ontwerp-besluit nadere eisen *

+ Kapvergunningen *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen en sloopvergunningen *
Onderzoeken Structuurvisie Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls nodig voor groei bevolking

Een beheerste groei van 53.000 inwoners nu naar 59.000 inwoners in 2030 betekent flink investeren in kwaliteit voor Hoogeveen, op het gebied van wonen, werken en voorzieningen. Dat is de belangrijkste algemene conclusie van de onderzoeken die het gemeentebestuur de afgelopen maanden heeft laten doen in het kader van de vorming van een Structuurvisie voor de gemeente Hoogeveen. Daarnaast moet Hoogeveen meer haar sterke punten tonen naar buiten, om aantrekkelijk te zijn voor nieuwe inwoners en bedrijven.

De negen onderzoeken zijn bijna alle afgerond en omvatten de thema's wonen, werken, platteland, toerisme & recreatie, sport, vliegveld, verkeer, water en HBO (hoger beroepsonderwijs). Doel van de onderzoeken is duidelijk te maken aan welke ruimtelijke aspecten de grootste behoefte is in de komende jaren. Of de aanbevelingen uit de onderzoeken al of niet gerealiseerd worden, is afhankelijk van besluitvorming door het gemeentebestuur, na overleg met relevante partijen.

Bijeenkomsten over onderzoeken

De Structuurvisie komt op een interactieve manier tot stand. Volgende week zijn er twee informatie- en discussiebijeenkomsten over de uitkomsten van de onderzoeken, uitgezonderd die over het vliegveld (zie elders in dit Torentje). De bijeenkomsten zijn op maandag 25 en woensdag 27 november in het raadhuis. Op 25 november is er speciale aandacht voor werken en recreatie & toerisme, op 27 november voor wonen en platteland. De aanvang is 19.30 uur en iedereen is welkom.

Keuzemodellen

De uitkomsten van de onderzoeken gaan dienen als basis voor het maken van een aantal keuzemodellen. Dit zijn kaarten met 'vlekken' en 'stromen'. Aan de hand van de modellen kunnen belangstellenden en belanghebbenden in het najaar van 2003 met raadsleden in discussie gaan over de beste Structuurvisie voor Hoogeveen.

De Structuurvisie Hoogeveen zal de basis worden van de ruimtelijke inrichting van de gemeente tot 2030. Naar verwachting eind 2003 zal de gemeenteraad een besluit nemen over de visie.

De onderzoeksrapporten die gereed zijn, zijn in te zien op www.hoogeveen/structuurvisie.nl en liggen ook ter inzage in het voorlichtingscentrum in het raadhuis.

Raad vergadert

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 28 november in het raadhuis van Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. De agenda vermeldt onder meer:

* Spreekrecht burger.

* Vragenronde.

* Instemmen met het wijzigen van de bestemming van het perceel Wijsterseweg 146 te Stuifzand.

* Bekrachtiging noodverordening straatraces.
* Voorstel inzake mededeling minister overweging vervangingsbesluit bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II.
* Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Buurtaccommodaties.
* Begrotingswijzigingen van de algemene dienst 2002 en 2003.
Werk aan de Haarweg-west is gereed

Het werk aan de Haarweg-west in Hooegveen is klaar. De afgelopen maanden is gewerkt aan het leggen van nieuwe riolering en waterleiding. De Haarweg-west is weer open voor het doorgaande verkeer. Wel worden nog wat afrondende werkzaamheden verricht maar daarvan heeft het verkeer geen last. Het karwei is een week eerder dan gepland gereed.

Commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 27 november een openbare hoorzitting. De agenda ziet er als volgt uit:

13.45 uur
Twee bezwaarschriften van de heer H. Okken namens TOP Caravans. Het ene bezwaarschrift richt zich tegen een besluit waarbij wordt verzocht de uiting van TOP Caravans vòòr 15 oktober 2002 te verwijderen van de schuur op het perceel Krakeel 40 te Noordscheschut. Het andere bezwaarschrift richt zich tegen een besluit inhoudende de aanschrijving dat indien vanaf 7 september 2002 er weer bordjes verwijzende naar TOP Caravans worden geplaatst zichtbaar langs openbare wegen in Hollandscheveld deze bordjes op kosten van TOP Caravans worden verwijderd.

Noodweg naar ziekenhuis

Met ingang van maandag 25 november is de toegang tot het terrein van Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen afgesloten. Het gedeelte tussen de rotonde in de Harm Smeengelaan en de toegang tot het ziekenhuis wordt herstraat. U kunt het parkeerterrein van het ziekenhuis volgende week bereiken via een noodweg. Borden leiden u via de noodweg naar het parkeerterrein. De omleiding duurt uiterlijk een week.

Inspraak over speelterrein

Het wijkteam Buurtbeheer houdt maandag 9 december een inspraakavond over de herinrichting van het speelterein aan de Ericalaan en Mimosastraat in Hoogeveen. De bijeenkomst wordt gehouden in het DES-gebouw aan de Albert Steenbergenstraat en begint om 20.00 uur.

Het voorstel is om een dubbele schommel, een speel-/klimtoestel, een driedelig rekstok en een veerelement te plaatsen. De spartelvijver verdwijnt.

Het plan ligt ter inzage vanaf morgen, 21 november, tot en met vrijdag 6 december in het kantoor van Buurtbeheer (tijdens spreekuur of op afspraak) aan de Koekoeklaan 5 en bij mevrouw Luchies aan de Ericalaan 58 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Buurtbeheer. Er is spreekuur van maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 12.00 uur.
Collecte

Volgende week gaan collectanten langs de deuren voor het Leger des Heils. Deze week zijn er geen collecten.

Oud papier

Donderdag 21 november

Inzameling basisscholen 't Rastholt en De Regenboog. U kunt uw oud papier brengen naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

Inzameling De Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur.

Zaterdag 23 november

Inzameling door basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier brengen naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan.

Concept-visie ter inzage

Beleving van ruimte in nieuw Stationsgebied

Evenwicht tussen bebouwing en open landschap is de kern van de concept-ontwikkelingsvisie Stationsgebied. Een belangrijk element in de concept-visie is de transparante, overdekte wandel-verbindingsbrug tussen de noord-en zuidzijde van het station. Deze 'traverse' moet te zijner tijd samen met het station de motor worden voor de ontwikkeling van de noordkant van het station. De concept-visie ligt ter inzage van donderdag 21 november tot en met woensdag 18 december. Op maandag 2 december is iedereen welkom bij een bijeenkomst.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten van de gemeente bij de visievorming is een balans te creëren van wonen, werken, verkeer en verblijven. De concept-visie maakt deze balans inzichtelijk.

Verlenging Griendtsveenweg

De concept-visie maakt onderscheid tussen kleinere en grotere stappen in de ontwikkeling. De eerste zijn relatief kleine ingrepen, op korte termijn voorstelbaar. Een voorbeeld hiervan is de herinrichting van het stationsplein. De verlenging van de Griendtsveenweg langs het spoor naar de Stationsstraat maakt de binnenring (verkeersroute) sluitend.

De grotere stappen zijn de grootste ingrepen in het gebied. Deze volgen in principe pas na uitvoering van de kleinere stappen. Een voorbeeld hiervan is de verlenging van de Griendtsveenweg via een tunnel en het noordelijk Stationsgebied richting Toldijk. Hierlangs kan verkeer vanuit west-Hoogeveen de stad verlaten zonder overlast voor het zuidelijk Stationsgebied.

Centraal parkeerdek

Het plein voor het station is volgens de concept-visie toe aan een herinrichting gericht op een efficiëntere afwikkeling van de vervoersstromen. Een optie is twee 'zeer transparante' gebouwen aan het plein tegenover het station (nu bushaltes), voor kantoren, commerciële functies of woningen.

Ander voorstel is de bouw van een parkeerdek als centrale voorziening voor treinreizigers, bewoners en kantoorgebruikers. Langs het spoor aan de westzijde van het station is een 'buscomplex' gedacht, voor de stalling van zowel (mini)bussen als taxi's en fietsen. Ook kantoren kunnen boven de stalling een plek krijgen.

Kleinschalige kantoren

In het deel tussen de huidige Crerarstraat en het spoor ('parkbos') is relatief kleinschalige kantorenbouw gedacht. Ontsluiting van de gebouwen zou zijn vanaf de verlengde Griendtsveenweg parallel aan het spoor. Aan de zijde van de Crerarstraat zouden mogelijkheden komen voor woon-kantoorcombinaties, als overgang naar het park direct ten zuiden ervan met de woningen aan de Eisenhowerstraat.

Vijverpark

De toekomst van het huidige terrein van het Jannes van der Sleedenhuis is nog niet zeker. De concept-visie noemt in dit gebied ('vijverpark') mogelijkheden voor appartementen, vrijstaande woningen en woon-werkcombinaties.

Voorstel is de vijver uit te breiden en te verbinden met het water om het voormalige TAS-gebouw (nu CWI). Het park moet alle ruimte krijgen. De Eisenhowerstraat zal in de visie overgaan in het westelijk deel van de huidige Crerarstraat, aansluitend op de Blankenslaan-west.

Stationsplein-noord

Aan de noordkant van het station is ook een stationsplein gedacht, als schakel tussen stad en buitengebied. Het plein heeft minimaal een P+R-voorziening, aansluitend op de Toldijk. De ontwikkeling van de noordkant begint hier.

Voor de verbinding over het spoor zou de 'traverse' moeten zorgen. De traverse moet ook uitzichtpunt, ontmoetingsplek en poort voor treinreizigers worden. De concept-visie spreekt er daarnaast over als blikvanger en herkenningspunt ('landmark') voor Hoogeveen. Wellicht moet de brug ook door fietsers gebruikt kunnen worden.

Campus in het groen

De ontwikkeling van het stationsplein-noord is een voorwaarde voor een 'parkcampus' daaromheen. Bij een campus is te denken aan kantoren, sociaal-culturele en educatieve doeleinden, eventueel met bijbehorende sportvoorzieningen. Naast bebouwing is hier minstens zoveel aandacht voor groen. Gras en water zouden hier worden afgewisseld door hogere beplanting en bospercelen. In het beekdal is ruimte voor water en aandacht voor ecologie.

Zichtlocatie

Langs de A28 moet volgens de concept-visie een zichtlocatie komen voor een of meerdere grootschalige kantoorgebouwen. Water vult in dit deel een relatief groot deel van het oppervlak.

Aanleiding

De ontwikkelingsvisie wordt een hoofdlijn voor de fysieke veranderingen in het gebied. Een uitwerking in details moet volgen in bestemmingsplannen, bouwplannen en (voor het openbaar gebied) inrichtingsplannen. De aanleiding bij het college van B&W voor het maken van de visie is het stimuleren van werkgelegenheid in Hoogeveen door middel van een hoogwaardige kantorenlocatie.

Overleggroep

De concept-ontwikkelingsvisie Stationsgebied is geproduceerd door ruimtelijk-ontwerpbureau Alle Hosper in opdracht van het college. De inhoud is tot stand gekomen in nauw overleg met betrokkenen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Zo heeft een overleggroep van bewoners en andere belanghebbenden de afgelopen maanden intensief overlegd met de gemeentelijk projectleider en bureau Alle Hosper.

Besluit in februari

Deze zomer is de eerste belangrijke stap genomen bij de keus voor het parkmodel. De gemeente zal de reacties op de concept-visie analyseren. In overleg met Alle Hosper wordt de concept-visie eventueel aangepast. In januari ligt er een visie-eindproduct van Alle Hosper. Het college formuleert hierover medio januari een voorstel aan de gemeenteraad. Dit voorstel staat op 3 februari 2003 op de agenda van de raadscommissie Omgeving. Op 20 februari 2003 zal de gemeenteraad een besluit nemen en een definitieve ontwikkelingsvisie Stationsgebied vaststellen.

Zicht op station en stad vanaf het noorden. Foto: Alle Hosper

Bijeenkomst 2 december

De concept-visie ligt van donderdag 21 november tot en met donderdag 19 december ter inzage in het voorlichtingscentrum en op www.hoogeveen.nl/stationsgebied. Iedereen kan in die periode schriftelijk of via internet een reactie geven. Daarnaast houdt de gemeente op maandag 2 december een bijeenkomst over de concept-visie. Deze vindt plaats in het raadhuis en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom voor een toelichting en discussie.

Hoorzitttingen over toekomst van vliegveld

In het raadhuis van Hoogeveen worden vanavond, woensdag, en morgen, donderdag, hoorzittingen gehouden over de toekomst van het vliegveld. De bijeenkomst van vanvond is bestemd voor belangenorganisaties en op de hoorzitting van donderdag zijn individuele burgers welkom. Beide hoorzittingen beginnen om 19.30 uur.

De bedoeling van de bijeenkomsten is het peilen van de meningen over het vliegveld. De grond waarop het vliegveld staat is eigendom van de gemeente. De grond is in erfpacht uitgregeven maar die loopt op 2013 af. De vraag is dan: wat moet er met het vliegveld gebeuren. Moet het verdwijnen, verhuizen, of kan het blijven. De gemeenteraad zal alle belangen en meningen die de komende weken binnenkomen tegen elkaar afwegen. De raad besluit in januari 2003 over de vraag of het vliegveld na 2013 blijft bestaan, wordt opgeheven of verplaatst.

Schriftelijk

Het is ook mogelijk om schriftelijk of per e-mail een mening te geven. Het postadres is gemeente Hoogeveen, t.a.v. secretaris K. de Vries raadscommissie Omgeving, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Het e-mailadres is gemeente@hoogeveen.nl (ter attentie van K. de Vries).
Op de discussiepagina van de gemeente Hoogeveen (www.hoogeveen.nl) kunt u eveneens terecht om uw mening over het vliegveld te geven.
Mededelingen

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van het verzoek van de heer H. Vos, op 15 november 2002 hebben besloten over te gaan tot het intrekken van de op 15 januari 1997 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundvee- en mestvarkenshouderij, gelegen aan de Brandligtswijk 6 te Elim.

De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat de heer Vos deelneemt aan de Regeling beëindiging veehouderijtakken tweede tranche van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie in het kader van deze regeling is dat de milieuvergunning voor de veehouderij wordt ingetrokken.

Na toetsing van het verzoek is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

Het besluit is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp niet gewijzigd.

Het besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen van 21 november 2002 tot en met 2 januari 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, eerste lid, 20.10 en 20.11 van de Wet milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 2 januari 2003 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor: a. Degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
b. De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit. c. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. d. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Verkiezingen Tweede Kamer

Kandidaatstelling

De burgemeester van Hoogeveen maakt het volgende bekend: 1. Op dinsdag 10 december 2002 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer plaats hebben. 2. De benodigde formulieren voor:

+ de lijsten van kandidaten (model H 1)
+ de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

+ de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
+ de machtigingen tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2)

+ de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)

+ de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10)

zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden op het gemeentehuis verstrekt.

Inlichtingen betreffende de registratie als kiezer

De burgemeester van Hoogeveen maakt bekend dat een ieder bij burgemeester en wethouders de inlichting kan verkrijgen of hij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Stemmen per brief wegens beroep of werkzaamheden buiten Nederland

De burgemeester van Hoogeveen maakt bekend dat het stemmen per brief toegestaan is aan de kiesgerechtigde Nederlander, die op de dag van de stemming (22 januari 2003) wegens beroep of werkzaamheden (of wegens beroep op werkzaamheden van de echtgeno(o)t(e), levensgezel of ouder) buiten Nederland verblijft.

Voor het stemmen per brief wegens beroep of werkzaamheden in het buitenland dient de kiezer uiterlijk 25 december 2002 een verzoekschrift in bij de burgemeester van de gemeente waar de kiezer is geregistreerd. Het hiertoe strekkende aanvraagformulier (model M 3) is kosteloos bij het gemeentehuis, afdelingen verkiezingen, verkrijgbaar.

Nadere inlichtingen over het stemmen per brief kunnen bij het gemeentehuis worden ingewonnen.

Stemmen per brief Nederlanders wonend buiten Nederland

De burgemeester van Hoogeveen maakt bekend dat het stemmen per brief toegestaan is aan degene, die op de dag van de stemming (22 januari 2003) 18 jaar of ouder is en op de dag van de kandidaatstelling (10 december 2002) Nederlander is en op die dag
a. zijn werkelijke woonplaats buiten Nederland heeft of b. zijn werkelijke woonplaats in de Nederlandse Antillen of Aruba heeft en tevens ten minste gedurende tien jaren ingezetene van Nederland is geweest of
c. in de Nederlandse openbare dienst in de Nederlandse Antillen of Aruba werkzaam is, alsmede zijn Nederlandse echtgenoot, levensgezel en kinderen, voor zover dezen met hem een gemeenschappelijke huishouding voeren.

Om per brief te kunnen stemmen met een verzoekschrift worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente 's-Gravenhage. Op het daartoe strekkende aanvraagformulier is aangegeven bij welke instantie het verzoek moet worden ingediend.

Voor categorie a en b is het aanvraagformulier (model D 3-1) kosteloos verkrijgbaar bij het gemeentehuis, afdeling verkiezingen en bij de consulaire post waaronder de woonplaats van de verzoeker ressorteert of bij de vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen of in Aruba.

Voor categorie c is het aanvraagformulier (model D 3-2) verkrijgbaar bij het ministerie waaronder de werkzaamheden van de betrokken functionaris ressorteren.

De verzoekschriften moeten uiterlijk 25 december 2002 ingediend zijn.

Nadere inlichtingen over het stemmen per brief kunnen bij het gemeentehuis worden ingewonnen.

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan "Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan"

Het voorontwerp bestemmingsplan "Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan" heeft betrekking op de (voormalige) scholenstrook Buizerdlaan / Leeuweriklaan te Hoogeveen. De hier voorheen gelegen scholen zijn verplaatst en de schoolgebouwen zijn gesloopt. Een deel van het terrein is inmiddels ingevuld met de bouw van een politiebureau. Voor het resterende deel is, mede naar aanleiding van een verricht woningmarktonderzoek onderzocht in hoeverre woningbouw hier mogelijk is.

Op basis van woningmarktonderzoek, de 'Nota Wonen gemeente Hoogeveen' alsmede de trend van een toenemende vergrijzing, is gekozen voor een invulling van deze locatie met levensloopbestendige of generatiebestendige woningen die voor meerdere doelgroepen dan alleen senioren geschikt of aanpasbaar zijn. Om deze ontwikkeling van de locatie mogelijk te maken is het voorontwerp bestemmingsplan "Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan" opgesteld.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt in het kader van de inspraak van 21 november tot en met 19 december 2002 ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tijdens deze periode wordt aan een ieder de gelegenheid gegeven een inspraakreactie kenbaar te maken. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Hoogeveen, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Indien behoefte bestaat aan het indienen van een mondelinge reactie kan contact worden opgenomen met de heer A. van den Berg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0528 - 291 699.

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van Christian Salvesen Nederland B.V., voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vrieshuis ten behoeve van de opslag en distributie van voedingswaren, gelegen aan de Plesmanstraat 22 te Hoogeveen, een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 november 2002 tot en met 19 december 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 19 december 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).

Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Ontwerpbestemmingsplan prostitutiebedrijven

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een bestemmingsplan is voorbereid waarin de vestigingsmogelijkheid van prostitutiebedrijven wordt geregeld. Het bestemmingsplan functioneert als aanvullende regeling en wordt gekoppeld aan alle bestemmingsplannen in de gemeente Hoogeveen.

De regeling beoogt:

* het vestigen van een prostitutiebedrijf in de woonkernen (inclusief het stadscentrum en industrie- en bedrijfsterreinen) uit te sluiten

* het vestigen van een prostitutiebedrijf in het landelijk gebied, met uitzondering van natuurgebieden, in beginsel mogelijk te maken door het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid in de van toepassing zijnde bestemmingsplannen. Aan de wijzigingsbevoegdheid zijn nader omschreven toetsingscriteria verbonden.

Het ontwerpbestemmingsplan prostitutiebedrijven ligt vanaf 21 november 2002 op werkdagen tijdens kantooruren gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24, Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met de heer F. Berting. Zij rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291769.

Gedurende de inzage termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent dit ontwerp- bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt zullen in de gelegenheid worden gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

Ontwerp-besluit nadere eisen

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:19, tweede lid, onder b en 3:30, eerste lid van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om nadere eisen te stellen op grond van het Besluit textielreinigingsbedrijven milieubeheer bij de volgende inrichtingen:
* Speedy Clean gelegen aan De Nije Nering 22 te Hoogeveen;
* Wasserij Helder gelegen aan de Grote Beer 5 te Hoogeveen en
* Wasserij Helder gelegen aan de Raadhuisstraat 9-11 te Hoogeveen.
De nadere eisen hebben betrekking op een nadere interpretatie van het Besluit naar aanleiding van een incident in een chemische wasserij in Papendrecht.

Tevens zijn wij van plan om op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer nadere eisen te stellen bij Danscentrum Koning-Moltzer, Dekkerpassage 140-148 te Hoogeveen. De nadere eisen hebben betrekking op het installeren van een geluidsbegrenzer in de danszaal.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 november 2002 tot en met 5 december 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en Vergunningen, Raadhuisplein 24 (stadskantoor) te Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 5 december 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de ontwerp-besluiten. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek zo spoedig mogelijk, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291613 of 291615 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* W. Koster, Nicolaas Beetsstraat 34, Hoogeveen, voor een meidoorn;
* B. Huisjes, Anemoonstraat 32, Hoogeveen, voor een kastanje;
* Bakker, Ferdinand Bolstraat 2a, Hoogeveen, voor een berk;
* K. Hoekman, Blankenslaan-Oost 21, Hoogeveen, voor een berk.
Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Noordscheschut en Stuifzand vrijstelling te verlenen aan:

* Bouwbedrijf Fieko, voor het uitbreiden van de woning Bloklandweg 33 te Noordscheschut.

* W. Boer, voor het bouwen van een garage-berging op het perceel Cavaljéweg 16 te Stuifzand.

De bouwplannen liggen met ingang van 21 november 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.
Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen

* Okken B., herbouwen van een schuur, Zuideropgaande (nabij nr 106), Hollandscheveld

* Leffers - ten Hoorn Boer G.J., plaatsen van een kap op de garage, Het Roefje 6

* Takko Modemarkt GmbH & Co.kg, verbouwen van de winkelruimte, Hoofdstraat 244

* Westerink J.J., bouwen van een woning, kantoor en hal, Buitenvaart 1706 (kavel W30)

* Claassen E.J.H., uitbreiden van een garage, De Pulle 21
* Fieten J., tijdelijk plaatsen van een stacaravan met aanbouw, Noord 249, Noordscheschut

* Tibben F., bouwen van een kapschuur, Moscou 6, Hollandscheveld
* Stadman P., herbouwen van een garage, Drostenraai 35, Noordscheschut

Bouwmeldingen

* Olde E., plaatsen van een tuinhuisje, De Punter 15
* Bruinsma R., bouwen van een tuinmhuisje/berging, Alver 2
* Gaasbeek J.J., bouwen van een schuurtje, Pollux 12
* Westenbrink H.R., bouwen van een schuurtje, Kraaiheidestraat 15, Hollandscheveld

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Verleende bouwvergunningen en sloopvergunningen

Bouwvergunningen

* Woonstichting Actium, bouwen van een woon-/zorggebouw (30 woningen met nevenruimten), Oosterring, Pesse

* Zandstra R., uitbreiden van een woning, Resedastraat 9
* Gemeente Hoogeveen, bouwen van een houten fietsbrug, Nijstad/Zuidwoldigerweg (ter plaatse v/h Oude Diep)
* Gemeente Hoogeveen, bouwen van een houten brug, Vledderweg (over het Oude Diep)

* Blanken B., uitbreiden van een woonhuis, Watermunt 16
* Pinox B.V., vernieuwen van een winkelpui, Hoofdstraat 171
* Grimmius A.J., bouwen van een bedrijfswoning met kantoorruimte, Thijs Thalenstraat 7, Hollandscheveld

Sloopvergunningen

* Bouwbedrijf Voogt BV, slopen van asbest van een luifel, Toldijk 21
* Stork Fokker B.V., slopen van het plafond in een ketelhuis en asbestafdichting van c.v.-ketels, Edisonstraat 1
* Heide ter C.H., slopen van een woning, Valeriaan 12
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen

© Copyright Gemeente Hoogeveen