Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INSCHRIJVING BATAVIERENRACE BIJNA GESLOTEN

De inschrijving van de Batavierenrace, 's werelds grootste estafetteloop, sluit bijna. Nog tot en met 30 november kunnen studenten zich in ploegen inschrijven voor de 31e Batavierenrace, die plaatsvindt op 26 april 2003. Met zo'n 7.000 deelnemende studenten is de race al jaren het grootste studentenevenement van Nederland, dat traditioneel wordt afgesloten met het spectaculaire Batavierenfeest.

De grootste estafetteloop
Deze ruim 175 kilometer lange estafette start om middernacht op de Katholieke Universiteit Nijmegen en de finish is op de campus van de Universiteit Twente. Een ploeg bestaat uit 25 lopers, die elk een afstand afleggen variërend van 3,4 tot 12,3 kilometer. Ieder jaar nemen ruim 7000 enthousiaste studenten van alle Nederlandse universiteiten en verschillende Hogescholen deel aan dit evenement. Daarnaast lopen er jaarlijks enkele honderden buitenlandse studenten mee uit onder andere Hongarije, Slovenië, Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland. Na de finish barst het grootste studentenfeest van Nederland, met zo'n 10.000 bezoekers, los op de campus van de Universiteit Twente.

Naast het algemene klassement is er de prestigieuze Universiteitscompetitie waarvoor alle Nederlandse universiteiten een ploeg met hun beste lopers afvaardigen. Deze ploegen strijden om de titel 'Snelste universiteit van Nederland', welke nu in handen is van de RijksUniversiteit Groningen. Ook dit jaar wordt geprobeerd het eigen record van "Grootste estafetteloop ter wereld" in het Guinness Book of Records te verbreken.

Inschrijven
Studenten die mee willen doen aan de 31e editie van de Batavierenrace kunnen zich inschrijven met een ploeg van hun studie-, sport- of studentenvereniging of vriendengroep. De ploegleider schrijft zijn ploeg in middels het voor-inschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op de website: www.batavierenrace.nl of kan worden opgehaald bij de sportraad van elke universiteit. Op de website is ook meer informatie te vinden over onder andere de route, etappe-indeling, inschrijfvoorwaarden, en het ploegleidersdraaiboek. De sluitingsdatum van de inschrijving is 30 november.

=================== Einde persbericht =================

Mocht u vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de Organisatiecommissie Batavierenrace in Nijmegen.

t.a.v. Roger Vos
tel: 024-3615876
nijmegen@batavierenrace.nl
www.batavierenrace.nl
Er is meer informatie en beeldmateriaal beschikbaar.