AutoRai

19-11-2002

Daewoo introduceert Kalos Rally Challenge

De Daewoo-importeur voor Nederland en België, Daewoo Motor Benelux, is voornemens in 2003 een rally merkencup te organiseren met de pas geïntroduceerde Daewoo Kalos.

Op het programma staan vier rally evenementen in Nederland en vier in België. Voor de Kalos, met nieuwe 1.4 liter zestienkleppen motor, is door Biesheuvel Autosport een speciale rallykit ontwikkeld.

Pieter Stokman, Public Relations Manager bij Daewoo Motor Benelux: De Kalos Rally Challenge wordt opgezet in samenwerking met de Belgische Daewoo-organisatie. Met deze merkencup willen wij ook in de veeleisende rallysport bewijzen dat Daewoo met de Kalos een sportieve auto heeft uitgebracht. Met als kenmerk, dat men met een relatief laag budget prima de rallysport kan beoefenen, volledig in lijn met de merk-eigenschappen van Daewoo: veel waarde voor het geld. Daarnaast willen wij met de Kalos een jonger publiek bereiken en aanspreken.

Voor de Kalos heeft het bekende autosportcentrum Biesheuvel Autosport uit Nieuwendijk een speciale rallykit ontwikkeld, waardoor de Kalos volledig rallyklaar is in te zetten. In rallyuitvoering levert de 1.4 liter 16V krachtbron zon 110 pk, terwijl de vijfversnellingsbak met korte overbrengingen zal zijn uitgevoerd. Daarnaast wordt de auto uiteraard voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen, waaronder een FIA goedgekeurde veiligheidskooi. Voor de Kalos zijn speciale Proflex schokdempers ontwikkeld. Preparateur Biesheuvel Autosport: Die Proflex-dempers zorgen uiteraard primair voor een uitstekende wegligging, maar daarnaast heeft de wielophanging veel minder te lijden. Bovendien worden de runningkosten op deze wijze laag gehouden.

Challenge Coördinator Ad Janssen: Met de Kalos Rally Challenge is de rallysport heel toegankelijk geworden voor beginnende rijders en ook voor teams met een relatief laag budget. Daarnaast zorgt de onderlinge strijd voor een gezonde competitie. Enkele grote bedrijven hebben inmiddels al interesse getoond om de Kalos Rally Challenge te ondersteunen. De Kalos Rally Challenge auto zal voor het eerst worden getoond op de stand van Biesheuvel Autosport tijdens de Speed & Design tentoonstelling, die van 28 november t/m 1 december in de Jaarbeurs te Utrecht wordt georganiseerd. Daar zijn ook inschrijfformulieren beschikbaar.

Deelnemers aan de rallycompetitie van Daewoo kunnen rekenen op een centrale Daewoo Hospitality Unit tijdens ieder evenement, terwijl de organisatie tevens voornemens is een deel van de startgelden voor haar rekening te nemen.