Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Premier Balkenende draagt een steentje bij aan Wereld Kinderdag

Eric Lai (groep 7) van basisschool De Toonladder uit Nieuwegein overhandigt op het Binnenhof Ronald McDonald Huis in LEGO® stenen

Den Haag, 19 november 2002 ? Vanmiddag ontvangt demissionair premier Balkenende op het Binnenhof in Den Haag het winnende ontwerp van de Wereld Kinderdag tekenwedstrijd uit handen van de tienjarige winnaar Eric Lai uit Nieuwegein. Daarnaast zal Eric met zijn klas, groep 7 van basisschool De Toonladder uit Nieuwegein, het getekende ontwerp van een Ronald McDonald Huis afbouwen in LEGO stenen. Premier Balkenende legt samen met Eric de laatste steen. Hiermee vragen zij namens alle kinderen in Nederland aandacht voor Wereld Kinderdag, georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's.

Overhandiging
De kinderen starten vanmiddag rond 15.30 uur met het afbouwen van het Ronald McDonald Huis, ontworpen door Eric Lai. Voorzitter van de jury, Jan des Bouvrie, zal een korte toelichting geven op het winnende ontwerp en Eric een dagtocht naar SixFlags aanbieden voor de gehele klas. Samen met premier Balkenende zal Eric de laatste steen van het Huis leggen.

Bekende Nederlanders bouwen mee
Ook bekende Nederlanders bouwen mee aan Wereld Kinderdag. Zo helpt Jack Spijkerman morgenmiddag - 20 november: Wereld Kinderdag - mee aan de verkoop van Big Mac? en Big Mac? Menu's in het McDonald's restaurant Amsterdam Osdorpplein. Verder geven Raymond van Barneveld en Co Stompé een dartsdemonstratie in restaurant Den Haag-Laakhaven. Ook de spelers van Vitesse zetten zich in. Zij zullen morgen een handje meehelpen in restaurant Arnhem-Centrum. Ook een sponsorloop in Amsterdam Zuid-Oost, de komst van de plaatselijke brandweer om over een brandweerwagen te vertellen bij McDonald's restaurant Stadskanaal en het versieren van pannenkoeken in het restaurant in Hoogvliet zijn voorbeelden van activiteiten voor Wereld Kinderdag.

Goede doel
De volledige opbrengst komt ten goede aan de bouw van Ronald McDonald Huizen in Nederland en een eerste Huis in Roemenië. De opbrengst is hard nodig om het tienjarenplan van het Ronald McDonald Kinderfonds te kunnen realiseren. Naast de Ronald McDonald Huizen die op dit moment worden gerealiseerd bij vier grote streekziekenhuizen in Zwolle, Tilburg, Veldhoven en Leeuwarden, zijn er Huizen in ontwikkeling bij revalidatiecentra en jeugdpsychiatrische ziekenhuizen.