Sun vergroot marktaandeel in supercomputers

Aantal Sun-systemen in Top 500 Supercomputers meer dan verdubbeld

Amersfoort, 19 november 2002 - Sun heeft haar positie in de markt van supercomputers weten te verbeteren. Dit blijkt uit de Top 500 Supercomputers waarin 88 systemen van Sun voorkomen. Vorig jaar was dit aantal nog 37. Het bedrijf schuift hiermee van een vierde naar een derde plaats (ter vergelijking: IBM en HP daalden ieder met meer dan 30 systemen). De sterke stijging bevestigt Sun's focus op de High Performance Technical Computing-markt (HPTC). De nieuwe Top 500 Supercomputers illustreert de enorme groei die Sun de afgelopen zes jaar heeft doorgemaakt in deze markt. In totaal maakt 18 procent van de bedrijven op de lijst gebruik van de hard- en software van Sun. Vooral de Sun 15K-server is hierbij populair.

Clark Masters, Executive Vice-President van Sun's Enterprise Server productgroep: "In vergelijking met spelers die al decennia in de HPTC-markt aanwezig zijn, heeft Sun een enorme groei doorgemaakt in het leveren van innovatieve computertechnologieën, systemen en oplossingen. Bovendien is de toekomst van supercomputing gericht op open architecturen en clustercomputing, omgevingen waarin Sun traditioneel sterk is." Volgens IDC heeft Sun haar aandeel in de HPTC-markt sneller weten te vergroten dan enig andere leverancier, met een stijging van 20% sinds 1996. Sun blijft haar positie in deze markt verbeteren met technologieën als grid computing en HPC clustering software.

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network is the Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.