Tie Holding NV

TIE: ONDERHANDSE PLAATSING BIJ NAVIGATOR

Equity Line 18 maanden verlengd

dinsdag, 19 november, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend onderhands 250.000 nieuwe aandelen tegen een koers van EUR 0.60 geplaatst te hebben bij Navigator Investments Holding III Ltd. De afwikkeling van de uitgifte en plaatsing van de aandelen zal deze week plaatsvinden. Naast de onderhandse plaatsing is TIE er in geslaagd een verlenging van de recent afgelopen Equity Line overeenkomst met Navigator overeen te komen. De Equity Line heeft opnieuw een duur van 18 maanden. Overigens maakt de bovengenoemde onderhandse plaatsing geen onderdeel uit van de Equity Line overeenkomst.

De verlengde Equity Line overeenkomst vindt plaats onder dezelfde voorwaarden als de oorspronkelijke overeekomst die afgesloten was op 9 mei 2001 en geldig was tot 9 november jl. Met de nieuwe overeenkomst kan TIE volledig naar eigen keuze en met een relatief lage discount- de komende 18 maanden beslissen om het instrument in te zetten en Navigator te verplichten nieuw uit te geven aandelen af te nemen in ruil voor liquide middelen. Navigator heeft toegezegd het restant van de eerder afgesloten Equity Line, ruim EUR 11 miljoen hiervoor beschikbaar te stellen.

Als compensatie voor het verlengen van de Equity Line faciliteit zal TIE de uitoefenprijs van de eerder uitgegeven warrants in mei 2001 verlagen. De 500.000 warrants worden opgesplitst in vijf series van 100.000 warrants met een respectievelijke uitoefenprijs van EUR 0.60, 0.70, 0.80, 0.90 en 1.00. De oorspronkelijke uitoefenprijs was EUR 2.09 per aandeel. Als gevolg van de onderhandse plaatsing van 250.000 aandelen ontvangt TIE EUR 150.000 en wordt het totaal aantal uitstaande aandelen vergroot tot 17,049,646.

TIE ziet de Equity Line als een efficient instrument om nieuw kapitaal aan te trekken. TIE zal hierbij een nauwkeurige afweging maken betreffende het bedrag en timing, waarbij ze de eventuele verwatering zal afwegen tegen het te verwachten rendement.

Dick Raman, CEO van TIE geeft als commentaar: Alhoewel we vorig jaar geen gebruik hebben gemaakt van de Equity Line blijft dit een goed instrument om nieuw kapitaal aan te trekken. Met name in een markt met stijgende aandelenkoersen is de kostenvoet van het aantrekken van vermogen via de Equity Line relatief goedkoop. Het is een flexibel financieringsinstrument dat bovendien de balanspositie kan versterken. Daarnaast betekent de onderhandse plaatsing van 250.000 aandelen een bevestiging van het vertrouwen van Navigator in TIE. Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B Integration softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de EuroNext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software- toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale 'service-providers' helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is het 'Enterprise Portal Framework'. Dit stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om de daartoe benodigde productinformatie te beheren. Omdat de oplossingen van TIE zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met zowel EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

1435 Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116
USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845

Website: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.