Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-11-2002 3e Persbericht 19 november 2002

Eindhoven: Verdachte tasjesroof aangehouden
Dinsdagavond rond 18.00 uur is in de Kruisstraat een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had kort daarvoor een 23-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn tas. Het slachtoffer ging echter achter de dader aan en waarschuwde met behulp van zijn gsm de politie. Die konden op aanwijzingen van het slachtoffer de dader aanhouden. De tas is teruggeven aan het slachtoffer. Tijdens zijn aanhouding door de politie bedreigde de dader het slachtoffer nog eens met de dood. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drugs en vuurwapen aangetroffen
Rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit hebben dinsdagavond op drie plaatsen in Eindhoven invallen in woningen gedaan. Het betrof woningen aan de Korfakker, Hemelrijken en het Begijnenhof. Onder leiding van de rechter commissaris werden de woningen doorzocht en er zijn vier personen uit Eindhoven( 21-24-24 en 29 jaar oud) aangehouden. De politie nam bijna 100 gram cocaïne, 550 gram amfetamine, 100 XTC pillen en ruim 500 gram hasj in beslag. In een woning werd een pistool met bijbehorende munitie gevonden. Er zijn bovendien verpakkingsmaterialen voor drugs en weegtoestellen aangetroffen in de woningen. De aanpak had onder meer te maken met de overlast die door drugsdealers en gebruikers werd veroorzaakt in de directe omgeving van de woningen. De aangehouden personen zijn allen in verzekering gesteld. De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen in verband met dit onderzoek te kunnen verrichten.

Deurne: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur heeft de politie op de Hogeweg in Deurne een verkeerscontrole gehouden. Er zijn veertien bekeuringen uitgeschreven. Vijf automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen, twee automobilisten hadden hun autopapieren niet bij zich, vijf bromfietsers hadden hun voertuig opgevoerd, een bromfiets had een kapotte uitlaat en een fietser kreeg een bon vanwege fietsen in het voetgangersgebied.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Vlierdenseweg is dinsdag tussen 13.45 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 118 bestuurders. De snelste reed 105 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Twee vrouwen van hun handtas beroofd
Dinsdagmiddag rond 15.50 uur zijn op de hoek Torenstraat en Waardstraat twee vrouwen (75 en 72 jaar oud) uit Helmond beiden beroofd van hun handtas. De twee vrouwen liepen samen naar een parkeerterrein. Drie jongens, die achter de vrouwen aankwamen, zagen kans bij de vrouwen hun handtassen uit hun handen te rukken. In de tassen zaten de portemonnees van de slachtoffers met daarin enkele tientallen euros en pasjes.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 10.30 en 12.30 uur is op de Lage Dijk in Helmond een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 115 bestuurders. De snelste reed 96 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 14.50 en 17.15 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Oranje Nassaulaan. Er zijn 7 automobilisten bekeurd. De snelste reed 64 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.