Gemeente Heythuysen

Ledenwervingsaktie brandweer Heythuysen/Grathem

BRAND(WEER)ALARM IN HEYTHUYSEN
Ledenwervingsaktie tijdens Open avond door brandweer Heythuysen

De brandweer Heythuysen/Grathem slaat alarm!
Wij zijn dringend op zoek naar vier nieuwe enthousiaste brandweermannen of

-vrouwen die ons team komen versterken.

Misschien heeft u al eerder gelezen over onze ledenwervingsaktie en bent u al nieuwsgierig geworden. Misschien heeft u allang besloten om woensdag 20 november a.s. om 19.30 uur binnen te wandelen bij de brandweerkazerne in Heythuysen, óf . misschien heeft u al nadere informatie opgevraagd.

Heeft u dat allemaal (nog) niet gedaan?????
Misschien trekt deze informatie u dan alsnog over de streep.

Nieuwe leden zijn hard nodig!
Op dit moment bestaat de brandweer Heythuysen, met kazernes in Heythuysen en Grathem, uit ongeveer 40 vrijwilligers. Omdat een aantal leden moeten stoppen in verband met FLO (Functioneel Leeftijdsontslag), zijn nieuwe leden die het team komen versterken hard nodig.
Vandaar dat wij op zoek zijn naar mannen en vrouwen tussen de 20 en 40 jaar die de baan van brandweerman/vrouw zien zitten.

Programma Ledenwervingsaktie
Tijdens de ledenwervingsaktie op de Open Avond, die begint om 19.30 uur, krijgt u informatie over de taken van de brandweer. "Naast het blussen, doet de brandweer namelijk nog veel meer!"aldus Henk Gijsbers, die sinds 4 jaar lid is van de brandweer in Heythuysen. "Vandaar dat wij die avond demonstraties houden met de ontsmettingsunit, er een ademlucht demonstratie plaatsvindt en een voertuig wordt ontmanteld".

Hoe wordt je brandweerman/vrouw?
Brandweerman/vrouw wordt je niet zomaar. Door middel van een sollicitatieformulier kun je kenbaar maken dat je bij de brandweer wil. Vervolgens vindt een gesprek en een keuring plaats. Als deze hele procedure is afgerond en je aangenomen wordt, maak je afspraken over het hele opleidingstraject. Dit traject duurt minimaal 3 jaar en brengt je van brandwacht naar tenminste hoofd brandwacht. Henk Gijsbers: "De opleiding is natuurlijk belangrijk, maar ook belangrijk is je motivatie. Ben je een teamspeler? Ga je de uitdaging aan van het redden van mens en dier? Ben je in staat snel een beslissing te nemen? Allemaal zaken die een rol spelen bij de sollicitatieprocedure".
Daarnaast wordt er elke week drie uur serieus getraind en vinden er regelmatig grote oefeningen plaats waaraan ook de brandweer deelneemt.

"Als je dan naast je werk als brandweerman/vrouw ook nog een baan van 09.00 tot 17.00 uur hebt, vraagt dat veel van je. Het is zeker een mooi vak, het is vrijwillig maar niet vrijblijvend, het kost veel tijd en energie, maar het is alleszins de moeite waard! Tenslotte is het redden van mens en dier het mooiste dat je kunt doen", aldus Henk Gijsbers.

Bent u geïnteresseerd, tussen de 20 en 40 jaar, heeft u interesse in techniek, woont u in de gemeente Heythuysen en wilt u het team gaan versterken, ga dan langs bij de brandweerkazerne in Heythuysen op woensdag 20 november 2002.
"Help ons uit de brand en wordt onze nieuwe collega!"

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Peskens, telnr. 0475-499325 (werk) of 0475-491698 (privé).