Gemeente Hoogeveen

12 november 2002

Digitaal spreekuur over toekomst vliegveld

De raadsleden Anno Wietze Hiemstra en Bert Otten houden morgenavond van 20.00 tot 21.00 uur op www.hoogeveen.nl een digitaal spreekuur over de toekomst van het vliegveld van Hoogeveen. Eind 2013 eindigt de pachtovereenkomst tussen de gemeente als eigenaar en de stichting Vliegveld Hoogeveen als pachter. Moet het vliegveld daarna blijven, verhuizen of verdwijnen? Internettende Hoogeveners kunnen morgen met Hiemstra en Otten in gesprek hierover.

De twee politici (beiden CDA) vertegenwoordigen de raadscommissie Omgeving. De raadscommissie geeft in deze periode iedereen de gelegenheid mee te praten over wat er met het vliegveld zou moeten gebeuren en waarom. Volgende week woensdag 20 november houdt de commissie een hoorzitting voor belangenorganisaties. Donderdag 21 november kunnen individuele burgers en bedrijven hun zegje doen. Beide hoorzittingen beginnen om 19.30 uur in het raadhuis. Een discussie op de gemeentelijke site is vrijdag jl. gestart (op www.hoogeveen.nl/discussie) en duurt tot 25 november.

Besluit in januari
De raadscommissie verzamelt alle reacties. Omstreeks half december doet het college van B&W de gemeenteraad een voorstel over het onderwerp. Waarschijnlijk zal de raad in de raadsvergadering van 30 januari een besluit nemen over de toekomst van het vliegveld. Bij dit besluit zal de raad een afweging maken van alle geïnventariseerde belangen en meningen.

Onderzoeksrapport
Er is vorige maand een rapport verschenen met feiten en cijfers wat de impact van het vliegveld betreft. Een samenvatting en het complete rapport zijn te vinden in het voorlichtingscentrum in het raadhuis en op www.hoogeveen.nl/structuurvisie. De discussie over het vliegveld vindt plaats in het kader van de vorming van een structuurvisie voor Hoogeveen.

Gemeente Hoogeveen
Afdeling Kabinet & Communicatie
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
Raadhuisplein 1
tel. (0528) 291 256
fax (0528) 291 325
internet: http://www.hoogeveen.nl
e-mail: voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl

---