Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuws

Kopzorgen, doe er iets aan! (Geplaatst in week 46-2002)

"Zo somber en futloos dat u er moe van wordt" of "overbezorgd en gespannen dat u er bang van wordt" ? Van tijd tot tijd herkent iedereen zich wel in deze uitspraken, maar als deze gevoelens blijven en het leven gaan beheersen wordt het een ander verhaal. Daarom geeft wethouder Van Gelder op 20 november a.s. het startsein voor het project KOPZORGEN. Om 14.30 uur opent hij in de bibliotheek van Wijk bij Duurstede (aan de Karel de Grotestraat 61) een informatiehoek over twee `kopzorgen': angstgevoelens en sombere gevoelens.

Het is belangrijk dat u niet blijft rondlopen met klachten zoals gespannenheid, hyperventilatie, vermoeidheid, futloosheid of slaapproblemen. Doe er iets aan!
Met behulp van de folder `Kopzorgen' (met zelftest), brochures of zelfhulpboeken kunt u informatie krijgen over wat u er zelf aan kunt doen. Al deze materialen staan in de informatiehoek in de bibliotheek in Wijk bij Duurstede, die nog tot 18 december a.s. aanwezig is. Het materiaal kunt u gratis meenemen. Het zelfhulpboek kunt u ook via de antwoordstrook in de brochures schriftelijk aanvragen bij Altrecht of telefonisch aanvragen (030-6999150) of ophalen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) aan de Gansfortstraat 8 in Wijk bij Duurstede (tel.:030-8802200).

Naast zelfhulpboeken en informatie bieden Altrecht en Vitras ook nog diverse cursussen aan, die u op weg helpen om met uw klachten aan de slag te gaan. Informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u eveneens in de bibliotheek.

Het project "Kopzorgen" is opgezet door Altrecht, GGD Midden-Nederland en Vitras AMW en wordt financieel ondersteund door de gemeente Wijk bij Duurstede. Met deze informatie hoopt het project mensen met klachten (groot of klein) te helpen zelf aan de slag te gaan om van hun klachten af te komen. Dat kan door bijvoorbeeld de tips uit de brochures te gebruiken of door de stap te zetten om naar de huisarts of het AMW te gaan.