Drempels weg


Drempels Weg als thema van GemeenteWebdag

18-11-2002
Op 20 november organiseert GemeenteWeb voor de 8ste keer een deelnemersdag. Deze keer gaat het over de toegankelijkheid van websites. Veel gemeenten weten namelijk niet goed wat ze met dat onderwerp aanmoeten. Tijdens de GemeenteWebdag zal dat duidelijk worden gemaakt. Drempels Weg is erbij betrokken, net als Accessibility.nl en het Landelijke Bureau Toegankelijkheid (LBT).

Video
De deelnemers worden om 10.00 uur verwacht. Het inhoudelijke programma start om 10.30 uur met onder meer - een introductie van Drempels Weg. In een video leggen de 4 landelijke ambassadeurs van Drempels Weg aan de directeur van albert.nl uit welke drempels zij op diens website zijn tegengekomen. Een Gelderse ambassadeur vertelt aan de hand van voorbeelden over de drempels die haar op internet dwars zitten.

Workshops
Vanaf 13.30 uur zijn er 2 workshops te volgen, 1 ervan gaat over het project Drempels Weg. Tijdens de workshop wordt onder meer een video vertoond waarin mensen namens hun werkgevers een intentieverklaring ondertekenen. Surfers met een visuele handicap laten daarnaast zien hoe zij internetten en wat toegankelijkheid voor hen betekent. Na een pauze wordt de workshop herhaald. Er is dus 2 keer gelegenheid hem te volgen.

W3C
In de Drempels Weg-workshop wordt ook uitleg gegeven over hulpmiddelen zoals de brailleleesregel, en over de W3C-richtlijnen. De deelnemers kunnen leren waarop ze moeten letten als ze een webbouwer aan het werk zetten. En hoe ze een opdrachtnemer kunnen aansturen. Ter afronding van de workshop is er een discussie.

Programma
De GemeenteWebdag vindt plaats in de Gelredome te Arnhem. Aanmelden voor het programma kan op www.gemeenteweb.nl. Deelname kost 125,- per persoon. (Leden van het Ecollectief van GemeenteWeb kunnen met 2 personen gratis deelnemen.)