Gemeente Lisse

19-11-2002 Kijk! Kunst in Lisse

detail: Kijk! Kunst in Lisse Vanaf woensdag 20 november is het gidsje Kijk! Kunst in Lisse uit. In dit gidsje staan bijna alle kunstwerken in de openbare buitenruimte van Lisse.

Op 19 november overhandigde wethouder Schuijt de kunstroutegids Kijk! Kunst in Lisse aan vertegenwoordigers van de openbare bibliotheek en het VVV-kantoor van Lisse. Ook kunstenaar Frans van der Veld, die een aantal van de kunstwerken heeft gemaakt, was hierbij aanwezig.

Kunstwerken in woord en beeld
Het gidsje telt 71 pagina´s en bevat informatie over 29 kunstwerken in de buitenruimte van Lisse en over de kunstenaars die ze hebben gemaakt. Uiteraard staan in het gidsje prachtige foto´s van de kunstwerken.

Fietsen en wandelen langs de kunstwerken
Wij hebben een fiets-/wandelroute langs de kunstwerken samengesteld. In het boekje is een uitklapbaar kaartje te vinden waarop is aangegeven hoe de route loopt en waar de verschillende kunstwerken te vinden zijn. Ook ´t Huys Dever en museum De Zwarte Tulp liggen langs de route. De route eindigt bij het startpunt, namelijk in het centrum van Lisse. De gids heeft een handzaam formaat en is daarom eenvoudig mee te nemen.

Het is al met al een fraai boekwerkje geworden dat veel Lissers zullen waarderen.

Waar is het boekje te verkrijgen?
De kunstroutegids kost 1,15 en is verkrijgbaar bij de bibliotheek en het VVV-kantoor in Lisse.

Miniatuurontwerpen van kunstwerken
Vanaf december zijn gedurende enkele maanden de miniatuurontwerpen van een aantal kunstwerken te zien in de vitrine op de eerste etage van het gemeentehuis. Tijdens de openingstijden is het voor belangstellenden dus mogelijk om ze te komen bekijken.