Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-11-2002 Mediaberichten 20 november (laatste berichten)

Mishandeling bij station

SEVENUM In het Linderstraatje bij het NS station Horst-Sevenum is maandagavond rond zes uur een 15-jarige jongen uit Sevenum bedreigd en mishandeld door 2 onbekende mannen. De mannen spraken de jongen aan om de weg te vragen. Daarbij reed een van hen met het wiel van een bromfiets tegen zijn been. Toen de jongen daar wat van zei, werd hij direct hard tegen zijn gezicht gestompt en bedreigd met de dood. Daarop werd de jongen tegen de grond gegooid en in zijn gezicht, buik en tegen zijn rug geschopt. Vanaf dat moment weet de jongen niet meer wat er gebeurd is. Toen hij wat later bij zijn positieven kwam heeft hij om hulp gebeld. De jongen liep een bloedneus op. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

Hekwerk vernield

ECHT Op een plek waar nu en dan straatracers actief zijn blijkt een hekwerk vernield te zijn, doordat er twee autos in zijn gereden. Dat is waarschijnlijk al in de avond of nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd. De gedupeerde eigenaar (een 49-jarige man uit Echt) trof zaterdagmiddag het zwaar beschadigde hekwerk rond zijn terrein aan de Sint Janskamp aan. Duidelijk was dat er twee autos dwars door het hek zijn gereden. Dat moet flink hard zijn gegaan. Verschillende auto-onderdelen bleven achter. De politie stel daarmee een onderzoek in. De schade aan het hek is zon 1.500 euro.

Straatrover aangehouden dankzij getuige

ROERMOND Een oplettende getuige (een 41-jarige man uit Sittard) heeft donderdagmiddag de politie in staat gesteld een straatrover te arresteren. De man zag hoe de 19-jarige verdachte uit Roermond op de Kempweg de tas van een fietsende vrouw (46 jaar uit Melick) losrukte. De getuige aarzelde geen moment en reed de fietsende verdachte op de Pastoor Peutestraat klem met zijn auto. Die kwam daardoor ten val en maakte zich uit de voeten. Waarbij hij de fiets én de gestolen tas moest achterlaten. Aan de hand van de beschrijvingen van de verdachte kon de politie hem even later in de buurt arresteren. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

VENLO - 279 Straatmaatverbalen

VENLO Van 11 november tot 18 november hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 279 bekeuringen opgemaakt.

De parkeercontroleurs van de gemeente Venlo hebben 105 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 91 voor foutparkeerders. In het bewakingsgebied van de basiseenheid Venlo-Centrum zijn 56 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 25 bekeuringen voor fietsen zonder licht. In de basiseenheid Blerick zijn vijftien bekeuringen uitgeschreven. Twaalf van de bekeuringen zijn opgemaakt voor rijden door rood licht. In de basiseenheid Tegelen zijn 27 bekeuringen uitgeschreven. Zes van de bekeuringen zijn opgemaakt voor bromfietsers die geen helm droegen. In de basiseenheid Venlo-Oost zijn 72 bekeuringen opgemaakt, waaronder 22 voor het niet dragen van de autogordel. Verder zijn op andere lokaties in het district vier bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

LIMBURG-NOORD 613 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Kelpen-Oler, Venlo, Heide, Mook, Venray, Weert, Nederweert, Swalmen, Roermond, Reuver en Oostrum 613 bekeuringen uitgeschreven.

KELPEN-OLER - Op de Grathemerweg zijn dinsdagmiddag 38 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 415 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan.

ROERMOND - Op de Donderbergweg heeft het Verkeershandhavingsteam dinsdag acht bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor niet handsfree bellen (2) en voor diverse andere overtredingen (6).

Op de Burgemeester Geuljanslaan zijn woensdagmorgen acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

VENLO - Op de Sloterbeekstraat zijn dinsdagmiddag 66 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 776 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

HEIDE - Op de Deurneseweg zijn dinsdag 29 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 853 gecontroleerde voertuigen bedroeg 116 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

VENRAY - Op de Langstraat zijn dinsdagmiddag 24 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 509 gecontroleerde voertuigen bedroeg 68 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

MOOK Op de Rijksweg zijn dinsdag twee automobilisten bekeurd voor rijden door rood licht.

OOSTRUM - Op de Stationsweg zijn dinsdagmiddag 58 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 702 gecontroleerde voertuigen bedroeg 87 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

WEERT - Op de Kempenweg zijn woensdagmorgen 113 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 545 gecontroleerde voertuigen bedroeg 89 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

Op de Roermondseweg zijn woensdag 199 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2850 gecontroleerde voertuigen bedroeg 88 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

NEDERWEERT - Op de Lindenstraat zijn woensdagmorgen 68 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 387 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

SWALMEN Op de Peelveldlaan heeft de politie woensdagmorgen bij een fietsencontrole 218 fietsen gecontroleerd. Van deze fietsen zijn bij 52 fietsen in totaal 70 overtredingen geconstateerd. De overtredingen betreffen: geen of slechte bel (32), geen trapreflector (6), geen wielreflectie (3), geen achterreflector (17) en geen goede remmen (12). Binnenkort volgt voor deze fietsen een hercontrole. Als de fietsen bij de hercontrole niet in orde zijn volgen bekeuringen.

REUVER - Op de Pastoor Vranckenlaan zijn woensdagmorgen geen bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle zijn 25 voertuigen gecontroleerd.