Gemeente Albrandswaard



Albrandswaard geeft DCMR opdracht milieubeleidsplan te ontwikkelen.PERSBERICHT

Van:
Gemeente Albrandswaard
Viaductweg 1
Postbus 1000
3160 GA Rhoon
telefoon: 010 - 5061111
fax: 010 - 5061702

Rhoon, 18 november 2002


Albrandswaard geeft DCMR opdracht milieubeleidsplan te ontwikkelen.
Tijdens bestuurlijk overleg tussen de gemeente Albrandswaard en de DCMR Milieudienst Rijnmond, is op 13 november 2002 aan de DCMR opdracht verstrekt tot het opstellen van een milieubeleidsplan voor de gemeente Albrandswaard.

In dit milieubeleidsplan wordt gekozen voor een gebiedsgerichte aanpak waarbij de gewenste milieukwaliteit per gebied duidelijk beschreven gaat worden. Verder vormt dit plan een basis voor een evenwichtige afstemming tussen ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouw, bedrijvigheid en natuur en groen. Vervolgens zal in het plan worden aangegeven welke maatregelen de komende jaren genomen moeten worden om de gewenste milieukwaliteit te realiseren. De gebiedsgerichte milieubeleidsplannen vormen dan de opstap naar op termijn te ontwikkelen bredere omgevingskwaliteitsplannen.

De beoogde milieukwaliteit zal in concrete termen worden aangegeven. Bijvoorbeeld: duurzaam bedrijventerrein met energiebesparingopties en duurzame energievoorzieningen, collectieve afvalvoorziening. Eerst zal door de DCMR in samenwerking met de gemeente een plan van aanpak worden opgesteld waarna de feitelijke opstelling van het milieubeleidsplan plaatsvindt.

Volgens de planning wordt het milieubeleidsplan eind 2003 ter beoordeling aan de gemeenteraad aangeboden.