Provincie Zuid-Holland

Persbericht

20-11-2002
Stuurgroep stemt in met akkoord voor Driehoek RZG

Vandaag heeft de stuurgroep Driehoek RZG ingestemd met een akkoord over de inrichting van het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Het akkoord bestaat uit een afsprakenkader en een strategisch document. De 23 partijen die deel uitmaken van de stuurgroep zullen hun goedkeuring schriftelijk bevestigen vóór 1 maart 2003. Marcel Vissers, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en stuurgroepvoorzitter, trakteerde de bestuurders op gebak toen bleek dat het akkoord positief ontvangen werd. De stuurgroep gaat ervan uit dat demissionair minister Kamp met zijn beleidskaders de ontwikkeling van de Zuidplaspolder alle ruimte geeft.

Het bestuurlijk akkoord is richtinggevend voor de bestuurders om met hun achterban te komen tot een duurzame inrichting van de driehoek tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Resultaat zal uiteindelijk een Interregionale Structuurvisie voor het gehele gebied en een Intergemeentelijk Structuurplan voor de Zuidplas-gemeenten moeten zijn. De verwachting is dat de conceptvisie in het voorjaar van 2004 gereed is.

Het gebied staat voor een complexe opgave om glastuinbouw, bedrijventerreinen, recreatie, woningbouw, groen en water een plek te geven. Daarom vergt dit een goede interactie met de inwoners uit het gebied. Dit werd vandaag in de stuurgroep onderstreept.