Gemeente Borsele

Beveiliging gespreksonderwerp tijdens ontbijtoverleg ondernemers

Heinkenszand, 20 november 2002

Vanmorgen organiseerde de gemeente Borsele een ontbijtoverleg voor haar ondernemers over het onderwerp `Beveiliging bedrijven/ondernemingen Borsele'. Bij een uitgebreide inventarisatie van de veiligheidssituatie komt de gemeente Borsele weliswaar in z'n geheel als veilig uit de bus. De cijfers die betrekking hebben op het aantal gevallen van `Diefstal/inbraak bij bedrijven en instellingen' geven toch aanleiding tot nadere acties. Tijdens het overleg werd de problematiek van verschillende zijden benaderd.

Wethouder mevrouw mr. M.M.D. Vermue-Vermue hield een algemene inleiding. De regiefunctie van de politie met betrekking tot particuliere beveiliging werd door dhr. Van Tol van de regiopolitie Zeeland belicht, waarna dhr. Bousché van beveiligingsbedrijf Proton Security de praktische uitvoering toelichtte.

Dhr. Van Oeveren is als Goese ondernemer deelnemer aan het beveiligingsproject in die gemeente. Hij vertelde over zijn ervaringen uit de dagelijkse praktijk.
Burgemeester Gelok van Borsele sloot de rij sprekers af met een inleiding over integraal veiligheidsbeleid en de regie-rol van de gemeente daarin. De aanwezigen kregen vervolgens de gelegenheid om te reageren.

Het overleg had een informatief karakter, maar de aard van de problematiek en de reacties van de aanwezige ondernemers vormen voor de gemeente aanleiding om op de ingeslagen weg voort te gaan. De volgende stap is een gemeentebrede inventarisatie onder de ondernemers om na te gaan of er voldoende interesse en draagkracht is om te komen tot een vorm van collectieve beveiliging.
Persbericht