Praktijkonderzoek Veehouderij

Praktijkonderzoek Veehouderij

Symposium "Blik in de keten"

De laatste jaren is door de Nederlandse agro-industriële ketens veel geïnvesteerd in de vorming van ketens. De belangrijkste onderwerpen zijn:

* ketenoptimalisatie

* ketenzorg

* ketendifferentiatie

Duidelijk is dat ketenvorming zonder een goede informatiestructuur niet werkt. Dhr. W. Maijers van AKK geeft hierop een toelichting. Vervolgens gaat Dhr. W. Mulder van Q-point in op voedselveiligheid en traceerbaarheid. Incidenten rondom voedselveiligheid, zoals de BSE-affaire, dioxine-crisis, penicilline melk, etc. en de steeds kritischer opstelling van consumenten dwingen supermarkten om meer aandacht te besteden aan kwaliteit en veiligheid van voedsel. Daarnaast reageert de EU hierop door nieuwe richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid. Voorbeelden van toepassingen van een keteninformatiesysteem (ASP) wordt gegeven door Agros Marchés Internationaux (AMI). Dit is een internationaal opererende organisatie gericht op e-verbetering van online diensten in de versindustrie.

Het symposium wordt gehouden op:


* Woensdagavond 20 november 2002

Programma symposium

Tijd

Onderdeel

19:00

Ontvangst
19:15 Hoe ver staat de Nederlandse agro-industriële keten met de implementatie van keteninformatiesystemen, door W. Maijers (AKK)

20:00
Voedselveiligheid en traceerbaarheid in ketens, door W. Mulder (Q-point)
20:45

Pauze

21:00
Vers in de business, door Y. Holthijzen (Agros Marchés Internationaux)
---

Buffet

Voorafgaand aan het symposium is er gelegenheid tot deelname aan een buffet vanaf 18:00 uur. De kosten hiervoor zijn 35,-.

Toegang


* Voor EAV-leden (max. 2 per bedrijf) gratis;
* Voor VIAS-leden en EAV-gebruikersgroepleden 65,- per persoon (excl. BTW);

* Voor overige geïnteresseerden 85,- per persoon (excl. BTW).
Locatie

Het symposium "Blik in de keten" wordt gehouden in: Zalencentrum NIMAC
Galvanistraat 13 te Ede
Aanvang om 19:00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor het symposium kan door het opgaveformulier in te vullen. Voor meer informatie over het symposium kunt u contact opnemen met C. Meijerink van het secretariaat van EAV, telefoon 0320-293401.
---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-11-2002 09:26.