Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein/Gouda, 20 november 2002

Gemeente Rotterdam kiest voor 'badplaats'-concept

Multi Vastgoed (Amstelland MDC) gaat
winkelcentrum Nesselande ontwikkelen

De gemeente Rotterdam heeft planontwikkelaar Multi Vastgoed, dochter van Amstelland MDC, geselecteerd voor de ontwikkeling van het winkelcentrum Nesselande: circa 7.000 m² winkels, circa 6.000 m² overige centrumfuncties en circa 700 woningen. Naar verwachting zal in 2004 met de bouw worden gestart. Met het project is een investering van circa ¤ 145 miljoen gemoeid.

Nesselande
Winkelcentrum Nesselande wordt het hart van de nieuwe woonwijk Nesselande die ten noordoosten van Rotterdam wordt gerealiseerd. Het centrum van Nesselande ligt straks aan een boulevard aan de Zevenhuizerplas en bij de eindhalte van de metrolijn. Multi Vastgoed verwierf het project na een competitie waaraan ook ING Real Estate, MAB, Bouwfonds en William Properties deelnamen. In Nesselande gaan circa 4.750 woningen ruimte bieden aan ruim 14.000 inwoners. Met de bouw van de woningen is twee jaar geleden gestart.

Winkelcentrum
Het door Multi Vastgoed te ontwikkelen centrumgebied kent een oppervlakte van 13.000 m² b.v.o. Het omvat winkels, vrijetijdsvoorzieningen, culturele en sociale functies, alsmede circa 700 woningen. Een oppervlakte van circa 7.000 m² is bestemd voor winkels voor de dagelijkse boodschappen (o.a. twee supermarkten) en winkels in de non-food sector (mode, lifestyle, cadeaus). Tevens wordt circa 3.000 m2 ontwikkeld voor o.a. een bibliotheek, een gezondheidscentrum en een sociaal-cultureel activiteitencentrum. De prominente ligging aan de vergrote Zevenhuizerplas, die een belangrijke rol speelt bij de recreatie aan de noordzijde van Rotterdam, is reden geweest om in het plan rekening te houden met nog eens circa 3.000 m2 aan extra groeimogelijkheden voor aan vrijetijdsbesteding gerelateerde voorzieningen. Basis voor het concept van Multi Vastgoed is het idee van een badplaats met een multifunc-tioneel winkelcentrum en oriëntatie op het water. Een comfortabel winkelplein en een intiem buurtplein maken tevens deel uit van het plan.

Betrokken partijen
Het concept voor het plan is afkomstig van T + T Design. Het masterplan is uitgewerkt door de bekende Spaanse architect Joan Busquets, die internationaal veel ervaring heeft met de vormgeving van waterfronten en centrumgebieden. Joan Busquets was in Nederland betrokken bij o.a. de Grotiusplaats in Den Haag en het winkelcentrum Arena in Den Bosch. Voor de nadere uitwerking van de planonderdelen zullen te zijner tijd diverse architecten worden ingeschakeld.

Planning
Doordat het plan uitstekend faseerbaar is, zullen de eerste deelplannen in 2004 van start gaan.

MDC/Multi Vastgoed
MDC/Multi Vastgoed maakt deel uit van het beursgenoteerde Amstelland MDC NV. MDC (in Nederland actief onder de naam Multi Vastgoed) is een internationale ontwikkelaar van commercieel vastgoed, gericht op integrale gebiedsontwikkeling in stedelijke centra (in combinatie met leisure) en kantoren(parken). De projecten van MDC zijn veelvuldig onderscheiden met o.a. de prestigieuze ICSC Award voor de beste winkelcentra van Europa en de Mipim Award, voor o.a. Beursplein te Rotterdam en Kalvertoren te Amsterdam.